6 Temmuz 2013 Cumartesi

İrmik Tatlısı

Borcam Tatlısı
İrmik Tatlısı

irmik tatlısı çok hafif ve çok lezzetli olan bir tatlı.

İrmik Tatlısı İçin Gerekli Malzemeler

 4 cup süt ( 1cup 240 ml olduğuna göre yaklaşık 1kg süt)
• 10 kaşık irmik
• 10 kaşık şeker
• 1 paket vanilya
•  Bir miktar rondodan geçirilmiş kakaolu kek (artmış keklerinizi de kullanabilirsiniz.)

Yapılışı

  • Derin bir tencereye sütü, irmiği, ve şekeri ve 1 paket vanilyayı koyup, kaynayıncaya kadar karıştırarak pişirin. Karışım muhallebi kıvamına gelip kaynamaya başlayınca,altını kapatın.
  • Pişen muhallebiyi, önceden hafif ıslattığınız bir dikdörtgen borcam tepsiye dökün.
  • Sonra muhallebinin üzerine, rondodan geçirdiğiniz kek parçalarını yayın. Üzerini kaşığın tersiyle bastırarak , kek katmanını biraz sıkıştırın. ( Kek kırıntıları keserken ve yerken birbirine sıkıca tutunsun , dökülmesin diye.)
  • Son olarak, tepsinin üzerini streç folyo ile kaplayıp, buzdolabında soğumaya bırakın. 3-4 saat sonra servise hazırdır. Afiyet olsun.


Not:
Muhallebinin şekerini kontrol edin, az gelirse biraz daha ekleyebilirsiniz.
Yerken ağzınıza irmik tanelerinin gelmesini istemiyorsanız, irmiği önceden bir elekten geçirip , eleğin altındaki ince irmiklerle muhallebiyi pişirebilirsiniz. Ya da irmiği rondodan bir kaç defa geçirerek kullanabilirsiniz.
Ben en sade şekliyle yaptım. Mevsim meyveleri ve çikolota sosu ile servis edebilirsiniz.

20 yorum:

  1. peki borcamı neden ısıstıyoruz

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. ISLATIYORUZ

      Sil
    2. ısıtın demiyor ıslatın diyor.. borcama yapışmadan çıkması için

      Sil
  2. kreması pişmiyormu....yumurta yag vsss







    YanıtlaSil
  3. Resimdeki tatlıda kakaolu kısım kek gibi görünüyor.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. ben de buna takildim... tarif guven vermedi. malzemeye yaik olacak turden... alti da un ve sut, yavan gibi...

      Sil
  4. bence başlıklar yanlış yazılmış.yukarıdaki krema.aşağıdakiler pişmeden olmaz çünkü.

    YanıtlaSil
  5. görünü çok hoş ama tarifi kesinlikle eksik..Oktay Ustam tarife bir el atabilirmisiniz.

    YanıtlaSil
  6. Deneyen kimse yokmu

    YanıtlaSil
  7. Aklım almadı

    YanıtlaSil
  8. ben yaptım iğrenç bişey oldu üstü çiğ yumurtalı oldugu için yemedik bile direk çöp :(

    YanıtlaSil
  9. gerçekten güzel oluyo mu

    YanıtlaSil
  10. kakolu kısım nasıl kalıp gibi durmuş bu malzemeyle hemde pişmeden çiğ olmassss beyaz kısımda irmik gibi duruyoo anlam veremedim

    YanıtlaSil
  11. bende anlamadim

    YanıtlaSil
  12. pardon ama borcam ney?

    YanıtlaSil
  13. Kakaolu kısım kek alt kısım irmik tatlısı bence tarif çok saçma olmuş

    YanıtlaSil
  14. ..anlamsız bi tarif

    YanıtlaSil
  15. Anlamsiz olan ne anlamadim.sutlu hafif bir tatli ben sık sık yapıyorum.

    YanıtlaSil

Yorum eklemekte zorlananlar için
Yorumlama biçimi: ANONİM seçeneğini seçin