İrmik Tatlısı |
irmik tatlısı çok hafif ve çok lezzetli olan bir tatlı.
İrmik Tatlısı İçin Gerekli Malzemeler
4 cup süt ( 1cup 240 ml olduğuna göre yaklaşık 1kg süt)
• 10 kaşık irmik
• 10 kaşık şeker
• 1 paket vanilya
• Bir miktar rondodan geçirilmiş kakaolu kek (artmış keklerinizi de kullanabilirsiniz.)
Yapılışı
- Derin bir tencereye sütü, irmiği, ve şekeri ve 1 paket vanilyayı koyup, kaynayıncaya kadar karıştırarak pişirin. Karışım muhallebi kıvamına gelip kaynamaya başlayınca,altını kapatın.
- Pişen muhallebiyi, önceden hafif ıslattığınız bir dikdörtgen borcam tepsiye dökün.
- Sonra muhallebinin üzerine, rondodan geçirdiğiniz kek parçalarını yayın. Üzerini kaşığın tersiyle bastırarak , kek katmanını biraz sıkıştırın. ( Kek kırıntıları keserken ve yerken birbirine sıkıca tutunsun , dökülmesin diye.)
- Son olarak, tepsinin üzerini streç folyo ile kaplayıp, buzdolabında soğumaya bırakın. 3-4 saat sonra servise hazırdır. Afiyet olsun.
Not:
Muhallebinin şekerini kontrol edin, az gelirse biraz daha ekleyebilirsiniz.
Yerken ağzınıza irmik tanelerinin gelmesini istemiyorsanız, irmiği önceden bir elekten geçirip , eleğin altındaki ince irmiklerle muhallebiyi pişirebilirsiniz. Ya da irmiği rondodan bir kaç defa geçirerek kullanabilirsiniz.
Ben en sade şekliyle yaptım. Mevsim meyveleri ve çikolota sosu ile servis edebilirsiniz.
peki borcamı neden ısıstıyoruz
YanıtlaSilISLATIYORUZ
Silısıtın demiyor ıslatın diyor.. borcama yapışmadan çıkması için
Silkreması pişmiyormu....yumurta yag vsss
YanıtlaSilcig yumurta ?
YanıtlaSilResimdeki tatlıda kakaolu kısım kek gibi görünüyor.
YanıtlaSilben de buna takildim... tarif guven vermedi. malzemeye yaik olacak turden... alti da un ve sut, yavan gibi...
Silbence başlıklar yanlış yazılmış.yukarıdaki krema.aşağıdakiler pişmeden olmaz çünkü.
YanıtlaSilgörünü çok hoş ama tarifi kesinlikle eksik..Oktay Ustam tarife bir el atabilirmisiniz.
YanıtlaSilDeneyen kimse yokmu
YanıtlaSilAklım almadı
YanıtlaSilben yaptım iğrenç bişey oldu üstü çiğ yumurtalı oldugu için yemedik bile direk çöp :(
YanıtlaSilgerçekten güzel oluyo mu
YanıtlaSilkakolu kısım nasıl kalıp gibi durmuş bu malzemeyle hemde pişmeden çiğ olmassss beyaz kısımda irmik gibi duruyoo anlam veremedim
YanıtlaSilbende anlamadim
YanıtlaSilpardon ama borcam ney?
YanıtlaSilBorcam cam tepsi demek oluyor
SilKakaolu kısım kek alt kısım irmik tatlısı bence tarif çok saçma olmuş
YanıtlaSil..anlamsız bi tarif
YanıtlaSilAnlamsiz olan ne anlamadim.sutlu hafif bir tatli ben sık sık yapıyorum.
YanıtlaSil