![]() |
Kakaolu Sarma Tatlısı |
Malzemeler
Zemini İçin:
- Antep Fıstığı
Üzeri İçin:
- 1 Poşet Toz Şanti
- 1 Su B. Süt
Yapılışı
Sütü tencereye alıyoruz ve ocağa koyuyoruz. Şekerini ilave edip biraz karıştırdıktan sonra kakaosunu da ilave ediyoruz.
Vanilyayı, unu, pirinç ununu da ekleyerek kıvamı koyulaşana dek karıştırıyoruz. Fırın kabının zeminine yağlı kağıt yerleştiriyoruz.
Yağlı kağıdın üzerine fıstığımızı serpiyoruz. Hazırladığımız karışımı da üzerine dökerek soğumaya bırakıyoruz. Toz şantiyi ve sütü tencerede çırpıcıyla çırparak köpürtüyoruz.
Soğuyan tatlımızın üzerine krem şantiyi sürüyoruz ve yağlı kağıt yardımıyla bir kat rulo şeklinde sarıp kesiyoruz.
Üzerine de antep fıstığı serperek servis ediyoruz.
cok guzel duruyo mutlaka ceniyicem
YanıtlaSilçok güzel görünüyor fakat rulo şeklinde sarması zor olacak gibi.
YanıtlaSilvalla hiçte göründüğü gibi olmadı sarılmıyoki puding gibi oldu ölçüyede tam uyduğum halde.tavsiye edilmez.....
YanıtlaSilbencede bu tarifte bi eksiklik var sarılmıyo
YanıtlaSilvalla hepsinden iyi yaparım oktay usta kimdir
YanıtlaSilTabiki eksik toplamda 3 çorba kaşığı un var Allah aşkına 1 litre süte bu yetermi akıl var mantık var
Silçok kötü çok cıvık oldu tam tarifteki gibi yaptığım halde sarılmadı rezil oldu tatlı olan bir kilo süte oldu asla denemeyin derim
YanıtlaSilsarılması için bir gün dolapta bekletin ertesi gün sarın olur.akşamdan yapın ertesi gün yiyin :)
YanıtlaSilOktay usta hamur veya tatlı tariflerde un kaşık ölçüsü yazılıyor.Ancak kaşık derken silme mi yoksa tepeleme mi olacak lütfen belirtirseniz sevinirim..Lütfen...
YanıtlaSilharikasın oktay usta yaaaa...sen olmasan biz bu süper tarifleri kimden öğranirdik..seni seviyoruz oktay usta...
YanıtlaSilben tariflerin hiç tutuğunu göremedim zaten yazıkkk...
YanıtlaSilvalla denemeyi düşündüm fakat yorumları okuyunca vazgeçtim:((
YanıtlaSilben denemedim ama bu tatlı bunun gibi sarılmaz buda bişey eksik
YanıtlaSilBence sarilmasi icin bir miktar tere yagi veya margarin ekleyin.buna benzer bir tarifim ve yag katilmadan sarilmiyor
YanıtlaSilya bütün yorumlarınıza katılıyorum arkadaşlar şu zamana kadar bütün tarifleri denedim neredeyse % 90 ı aynı resimdeki gibi olmuyor tarife birebir uyduğum halde olan malzemeye oluyor lezzet ne kadar güzel olsana görüntüde bi o kadar önemli bence
YanıtlaSildenemeye korktum yorumlardan:)bu gerçektn oktay ustanın tarifimi acabaaa bi eksiklik var gibi
YanıtlaSiltarifte yağ yok bunun içine 100 gr margarin eksik bence
YanıtlaSil:))))))) tam bu tatli benlik derken yorumlari gorunce emegime yazikmi olacak diye dusundurdu beni... hadi malzemeyi bi yana koyduk zamanda onemli ama hadi kendimizi oyaladik dicez de cikan bilasigi kim yikiyacak yaptigin guzel olsa neyse o keyifle yikanir ama ya olmazsaaa.......
YanıtlaSilarkadaşlar bence un ve pirinç unu oranını 3 er çorba kaşığı tepeleme olarak arttırırsanız kıvamı tutturursunuz bence birde böyle deneyin kolay gelsin
YanıtlaSilarkadaslar simdiye kadar oktay ustanin butun tariflerini denedim ve cok guzel oldu hem goruntu hemde lezzeti.icine yag konulmadan sarilmasi lazim normalde bi eksiklik yok bence.oktay ustadan cok sey ogrendim ALLAH razi olsun ondan
YanıtlaSilellerine yüreyine sağlık oktay usta çokgüzel görünuyor
YanıtlaSilkesinlikle deniycem sizin tarifler bi harika hemen hemen hepsini denemeye cilisiyorum ve inanilmaz guzel oluyo ELLERINE SAGLIK USTAM...
YanıtlaSilarkadaşlar anladığım kadar soğumasınla bir ilgisi olabilir.çünkü muhallebi soğudukça katılaşabilir biraz fazla soğutun.
YanıtlaSilbende yaptım gayettde sarıldı bu yok yapamadım yok rezil oldu diyen hanımlar kendi beceriksizliklerine baksınlar yapamamışlardır oktay usta evet tariflerin gerçketen süper...
YanıtlaSilyorumları gorunce vazgectım gercekten guzel gorunuo ama kararsız kaldım
YanıtlaSillutfen tarifte eksiklik var tam olarak yazin ginede deneyecem yapmaya tesekurler
YanıtlaSilarkadaşlar soğuduktan sonra sarıyosunuz
YanıtlaSilnasıl ya.siz beceremiyorsunuz bence.oktay ustanın bütün tarifleri süper oluyor.bende yapıyorum bunu.yaprak sarması gibi sarmıcaksınız elbette.alttan destekleyip döndürün.sorun şurda sadece altına bisküvi yayın.robotta un haline gitirip.tepsiye yapıştığı için döndüremiyorsunuz.
YanıtlaSilbencede yağ eksik sarılması için yağ koyun ben öyl deniycem yoksa saramazsınız buna benzer bir tatlı yapıyorum zaten ben
YanıtlaSilYA OLMADI YA RULO HALKLINE GETIRILEMIYOR KIVAMI COK CILIK OLDU:::
YanıtlaSiloktay usta ellerine sağlık ben sürekli yapıyorum cocuklarım çok seviyor bu tatlıyı. yağlı kağıtın üzerine bol hindistan cevizi döküp biraz soğuduktan sonra tariftede yazdıgı gibi 1 kat sarıp kesiyorum
YanıtlaSilben de yaptım pasta falan bekliyordum puding gibi bişey çıktı ama güzeldi
YanıtlaSiltabi ki burdaki tarifle tutması cok zor.
YanıtlaSilunu ve pirinç ununu birer kaşık artırıp , 1 kaşık nişasta ekleyip hatta kakaosunu da 1 kasık artırıp yaparsanız harıka oluyor. az once yaptım ;) cokta guzel döndü.
keske bu yorumları okusaydıkk annemle yapıyoruz biz bu tatlıyı gercekten boylemi ya bn nasıl solicem smdi bnuu .d
YanıtlaSilarkadaşlar rula yapamadıysanız bıraz dolapta beklettın sertlesınce rulo olucaktır.afıyet olsunn
YanıtlaSilsayın oktay usta tariflerin için seni tebrik ederim kimse senin eline su dökemez .yukardaki arkadaşlara şaştım doğrusu nasış tutturamamışlar senin bu kolay ve harika tariflerini anlamadım.sanırım el becerisiyle alakalı herkes yapamazzzzz:D
YanıtlaSilbuna benzer rulolu tarifi ablam denedı arkadaslar cok guzel oldu ama ben denedim olmadı yani kıvamı tutturmak onemli arkadaslar.
YanıtlaSilyorumlardan sonra yapmaya korktum ama deniyeceğim
YanıtlaSilherkesin yorumu farkli..biri diyo olmuyo oburu diyo cok guzel oldu..anlasilan denemeden tam anlasilamayacak gibi...
YanıtlaSilhanımlar size hayret ediyorum çünkü oktay ustanın hemem hemen bütün tariflerini yaptım sayılır ve herkes bayılıyor ben bu konuda oktay ustayı tek geçerim tarifler süper heakese hitab ediyor lütfen haksızlık yapmayın
YanıtlaSildenemedm ama yapmaya cesaretm gitti
YanıtlaSil