![]() |
Urfa Zingil Tatlısı |
Malzemeler
Şerbeti İçin:
- 4 Su B. Toz Şeker
- 2 Su B. Su
- 1 Dilim Limon
Hazırlanışı
Yaşmayayı ılık su ile çözüyoruz. Un, karbonat, tereyağı, yumurta, tuz ve kıvamını alana kadar su katıp yoğuruyoruz.
Biraz cıvık bir hamur elde ediyoruz. Üzerini streçle kapatıp mayalanması için dinlendiriyoruz. Şerbeti için, şeker, su ve limonu 8-9 dakika pişiriyoruz.
Hamur dinlendikten sonra hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar kopartıp kızgın yağda kızartıyoruz.
Ardından soğumuş şerbete sokup çıkarttıktan sonra servis ediyoruz.
süper
YanıtlaSilVallahi bu bizim oli boli ye benziyor HOLLANDA ya ait bir tatli tati cok guzel ve hafiftir bence herkez denemeli uzerinede pudra sekeri serpilip yenirse cok tatli ve neseli oluyor yerken afiyet olsun.
YanıtlaSil