Ramazan Ayı için iftarlık ve sahurluk yemek tarifleri. Birbirinden leziz tarifler. Kekler pastalar tatlılar kurabiyeler et yemekleri tavuk yemekleri
10 Kasım 2010 Çarşamba
Fincanda Kek
8 adet büyük nescafe fincanı için
2 yumurta
1 çay bardağı şeker
yarım çay bardağı sıvı yağ
1 çay bardağı süt
1 vanilya
1 kabartma tozu
1 tatlı kaşığı kakao
2 çay bardağı un
Yumurta ve şekeri birlikte çırpınız.Sonra süt ve sıvı yağı ilave ediniz.Vanilya ve kabartma tozunu ilave ettikten sonra unu 1 tatlı kaşığı eksik olarak katınız.Hazırladığınız hamuru ikiye bölünüz ve birine 1 tatlı kaşığı kakao,diğerinede ayırdığınız 1 tatlı kaşığı unu karıştırınız.Sonra yağladığınız fincanların içine önce sade olan kek hamurunu 1 yemek kaşığı sonra tam ortasından kakaolu hamuru dökünüz ve bu işlemi dört defa tekrarlayınız.Tencerenin içine yerleştirdiğiniz fincanların yarısına gelmeyecek şekilde sıcak su ilave ediniz ve tencerenin kapağını büyük bir bez ile sararak kapatınız.Yüksek ateşte 20 dakika pişiriniz.Tencerenin kapağına bezi buhar keklere damlamasın diye sarıyoruz.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
tarif cok gösterisli ama tencerenin agzina kapatilan bezin yanma tehlikesi varmi biraz riskli galiba
YanıtlaSilbana gore pek rahat bir islem degil denedim ama guzel olmadi
YanıtlaSilselamoktay usta tariflerinizin nasıl yapıldığınıyazarmısınız
YanıtlaSilçok iddialı ama şaçma biraz galiba
YanıtlaSilBen yaptim cok guzel oldu goruntusude tadida esim cok begendi
YanıtlaSilBENIM KEKLERIM KABARMIYOR NEDENI NE OLABILIR SIZCE, oysaki kabartma tozuda kullaniyorum
YanıtlaSilyoksa firinimla alakali olabilirmi
lutfen cevap verin
UN, KABARTMA TOZU VE VANİLYAYI EKLERKEN UN ELEĞİ İLE ELEYEREK EKLERSEN KABARIR.
Silkabartma tozunu en son eklersen ve çok karıştırmazsan çok iyi kabarıyor ve tabi eleyerek..
Sil1- vanilya ve kabartma tozunu unun içine koyup eleyerek ilave et
Sil2- ununu kattıktan sonra çok çırpma
bence bu yöntemle kabarır
kabartms tozunu una karıştırıp havadan eleyerek karışıma karıştır birde mikserle değilde elle aşırı karıştırmazsan fırınıda ikide birde açıpta bakmazsan kabardımı diye süper kabarır.
Silyumurta ve şekeri çok çırpın diyer malzemeleri yavaş yavaş karıştırın.birde fırın sıcak olmasın keki koyduktan sonra ısısını ayarlayın daha güzel oluyor.
Silfırınınızın derecesini çok yüksek yapmayın 170 felan iyi oluyor bazı fırınlarda
Silkisik ateste kizartmayi deneyin ve firinin kapagini acmayin
YanıtlaSilniye
YanıtlaSilLezzetli olacağından hiç kuşkum yok, ama görüntü zaten bir harika... Ellerinize sağlık.
YanıtlaSilçok leezetlli
YanıtlaSiltarifleriniz cok guzel
YanıtlaSilhepsi mükemmel!
YanıtlaSiloktay ustanın bütün tariflerini hiç endişe duymadan yaparım . Şimdiye kadar hiç hayal kırıklığına uğramadım. Hepsi birbirinden lezzetli ve muhteşem. Ellerinize sağlık oktay usta.İnanıyorum ki bu kekte çk güzel lacaktır. En kısa zaman da bunuda deneyeceğim.
YanıtlaSilHarika bu taif cok güzel tutuyor kivami ve tadi :)
YanıtlaSilslm oktay usta sen supersın tarıflerınde cooooooooooooooooooooooooook guzel
YanıtlaSil12 yaşındayım bu tarifi yaptım ve çok beğenildi gayet güzel oldu
YanıtlaSilslm tarif ilginç görünüyo bana biraz da tuhaf geldi yapmayı düşündüm ama tutmaz diye de düşündüm neyse umarım yaptığm zaman tutar hadi god byy...onu seviyorum...
YanıtlaSilbazen tarifleri tutmayabiliyor bana bu tarifte öyle geldi..
YanıtlaSildoğru bazen tarifler tutmuyor..nedeni ne bilemiyorum,,bu tarifi denemek biraz cesaret işi...peki fincanlar çatlamıyor mu?
YanıtlaSilAdsız dedi ki...
YanıtlaSilBENIM KEKLERIM KABARMIYOR NEDENI NE OLABILIR SIZCE, oysaki kabartma tozuda kullaniyorum
yoksa firinimla alakali olabilirmi
lutfen cevap verin
30 Ocak 2011 19:02
slm.
keklerin kabarmıyorsa
1. kural şeker ve yumurta beyaz kopuk olana kadar çırp.
2. kural kabartma tozunu 1,5 paket yapabilirsin. ve unla birlikte ele.
3. kural fırını çok ısıtmadan keki koy.
4. kural kek kabarırken fırın kapağını açma.
fena gozukmuyo elinize saglik denemeyi dusunuyorum
YanıtlaSilharika gözüküyor kesinlikle deneyeceğim kekte kendime güveniyorum bunu da becerebileceğimden eminim.
YanıtlaSilfincanlar sicak sudan catlamaz mi? bence bu tarif oktay abinin degil :D
YanıtlaSilben bunu hep yapıyorum üzerine çikolata sosuyla birliklte.............
YanıtlaSilkekin piştiğini nasıl anlayacaz. fincandan kolay çıkıyormu. fincanlar büyük olduğuna göre tencere fırına nasıl sığıyor:)) ben çöezemedim bu keki
YanıtlaSilbende yaptim ve harika oldu denemenizi tafsiye ederim
YanıtlaSilben fethiye, süpermiş ellerine sağlık oktay ustam en kısa zamanda denemeyi düşünüyorum:)))
YanıtlaSilben denedim yapdım 8 yaşında bir kızım var çok beğendi tavsiye ederim tarife aynen uyun hiç bir sorun yaşanmıyor.
YanıtlaSilMerhabalar Oktaybey ben hep sizin Yeşil Elma proğramınızı izliyorum gördüğüm şeyi hemen yazmaya çalışıyorum bazilerini yazmaya yetişemiyorum belki çok iyi Türkçe bilmediğim içindir şu an tek tek sizin sitenize bakıp yapmaya çalışıyorum çok kolay oldu, sizin sayenizde. Elinize sağlık!
YanıtlaSileee devamı? pişince kolay çıkıyor mu bu fincandaki kekler deneyen varmı? bu resimdeki gibi ince dilimleri nasıl elde ediyoruz peki?
YanıtlaSilben yapıyorum gayette güzel oluyorrr .....
YanıtlaSilBu tarifi çok daha önceleri fırını olmayanlara önerilen bir tarif olarak duymuştum! Fincanda tencere keki ya da tencerede fincan keki adıyla . Denemedim ama kabuğu olmayan yumuşak, pişmemiş görünümlü bir kek olacağını düşünüyorum.Hatta bir de yine fırını olmayanlar için düdüklü tencerede yapılan versiyonu vardı.
YanıtlaSilbu bezi nasil sarmam gerekiyor biri yardimci olabilirmi lütfen
YanıtlaSilbende şimdi yaptım ama beceremedim :( o kadar uğraştım bide..
YanıtlaSilfirinda yapmak varken
YanıtlaSilben yaptım çok güzel oldu. fırın kekinden daha lezzetli ama ununu biraz daha fazla kattım. bide fincanların içini çok doldurmayın fazla kabarıp bardaktan taşıyo ben çay fincanlarında yaptım çatlama filanda olmadı
YanıtlaSilben bu tarifi kahve fincanlarında denedim ve hamuru sadece kakaolu yaptım.çok güzel oldu .servis tabağına aldktan sonrada üzerine çikolata sosu yaptım döktüm harika bişiy oldu. herkese tavsiye ederim.....
YanıtlaSilFirini olmayanlar icin ne güzel bir sey....
YanıtlaSilolanlar da yaapmalı bence
Silkusursuz güzel oldu...
YanıtlaSilfincanlar çatlamıyormu yüksek ateş die yazılmış ... 20 dakkika azda deil..
YanıtlaSilgoruntusu cok hostu,tarifini aldım uygulamasına gectim.hem pratık hemde lezzetlı,tavsıye ederim...
YanıtlaSilbencede süper olmuş ya harika ince ince dilim olması için kesiliyor herhalde kaç dk pişiyor bilen var mı?
YanıtlaSilkekler fincandan kolay çıkıyor mu acaba..ben yapmak istiyorum ama tarif tutmaz diye korkuyorum..keklerı tek tek dilimliyoruz galiba
YanıtlaSilben denedim fıncanda kekler harıka teşekkurler
YanıtlaSilçok güzel benim herzaman yaptım kek komşularımda çok sever afiyet olsun
YanıtlaSilbende şimdi yaptım.kapağa sardığım örtü yanmış biraz daha geciksem ev yanıyodu:)bu bez nasıl sarılmalıydı bilen varmı yoksa böle çok yangın çıkar ayrıca kekler fincana yapışmış çıkmıoooo.
YanıtlaSilbence riskli...
YanıtlaSilay ben bu tariften hiçbirşey anlamadım
YanıtlaSilben bu tariften hiç birşey anlamdım...
YanıtlaSilbende bu kekı yemıstımm daha once bende fırında yapılan kek daha guzel oluyo
YanıtlaSilfincanları doğru seçerseniz süper bir tarif..dahada kolayı fırını olmayan yada elektrik kesintisinde imdada yetişen bir kek..ben kalp şeklinde kalıpdada denedim süper başarılı deneyin...
YanıtlaSilher zaman yapıyorum mısafırlerımde bende severek yıyoruz sağolun varolun
YanıtlaSilArkadaşlar kekim kabarmıyor demişsiniz fırının ayarından olabilir mi demişsinz fakat kek fırında degil tencere içerisinde ocakta yapılıyor hatırlatayım dedim.
YanıtlaSilSalam Oktay usda, elleriniz var olsun ,men Sankt-Peterburqdan baxiram size ozude seve-seve.1gun bele kecirmirem,ozum Azerbaycanliyam!Cox seliqeli ve sade insansiniz!Opurem.
YanıtlaSilgüzel
YanıtlaSilyazdıklarınız hepsi saçma yapabilenler yapıyor hanımların elin marifeti sizde.kolay süper birşey şuana kadar 100 kişiye yaptım ve coğuda çok begendı bır kac kere yapınca düşer
YanıtlaSilçok güzel tarif...teşekkürler
YanıtlaSilyapılış vıdeosu yokmu?
YanıtlaSilmerhaba,bu kek fırında mı yoksa ocakta mı pişirilecek anlayamadım tahmin ederek fırında olacağını sanıyorum ama açık yazarsanız sevinirim.
YanıtlaSilgorunusu ve yapım seklı dıkkatımı cktıgı ıcın hemen denedım.Pandıspanyaya benzıyor guzel oldu yalnız tenzerenın ıcıne 8 fıncan sıgmıyor. Tavsıye ederım.Muzeyyen Guzey
YanıtlaSilselam beğendim ezber bozan kek olmuş ihtiyaçtan çıkmış gibi fırını dengesizlere hediye elinize sağlık denemek isterim nuran.
YanıtlaSilmerhaba ben çok beğendim hemen yapıp yiyeceğim ve oktay ustadan daha fazla tarif bekliyorum
YanıtlaSilmerhaba ben çok beğendim oktay ustadan daha fazla tarif bekliyorum
YanıtlaSilmen de oxudum ve hemen hazirladim cox beyenildi.sag ol oktay usta
YanıtlaSilsüpersin oktay usta
YanıtlaSilbiraz zahmetli:((
YanıtlaSildenedim harika oldu teşekkürler oktay usta
YanıtlaSilcok guzel fincan
YanıtlaSilYİNE DÖKTÜRMÜŞSÜN OKTAY USTACIM HER ZAMAN Kİ GİBİ...ALLAH SİZLERİ NAZARLARDAN KÖTÜLÜKLERDEN KORUSUN....
YanıtlaSilArkadaslar bu kek firina girmeyecek mi? anlamadim ltf birisi yardimci olsun.. iftara yetismesi gerekior :))
YanıtlaSilRESİMDEN GÜZEL BİR KEK OLDUĞU BELLİYDİ..HEMEN DENEDİM..........HARİKA OLDU YUMUŞACIK NEFİS BİR KEK
YanıtlaSilyaptım şimdi ocakta özenmeden yaptım hızlı bir şekilde yoksa inceleyince olmuyor umarım güzel olur eşim birazdan işten gelecek
YanıtlaSilkekim pişti harika oldu yaptığım en güzel kek oldu çok güzel kabardı tarife uygun yapın mükemmel oluyor teşekkürler oktay ustam
YanıtlaSilBende denedim ve çok güzel oldu çok kabardı bidahaki yapışıma üzüm ve fındık eklemeyi düşünüyorum. Herkes denemeli bence :)
YanıtlaSilsüpeeeeeeeeeeeeeer
YanıtlaSilseroş bende yaptım herzamanki gibi güzel oluyur siz yapmayı beceremiyoz boş boş konuşuyunuz
Siliyy ırenctı
YanıtlaSilpiknikte bile yapılabilinir..süpeerr
YanıtlaSilgörüntü çok süper her zamanki gibi
YanıtlaSilsuper bundan sonra mısafrlere ne yapıcagım dusuncesıne son lutfen sızde yapın hemen sımdı cok basıt cok da şık kalkın kalkın deneyın ve cevap verın cıgdem sevgılerımle not: ben bez kapatmadım ve hemen yaptım mikemmel oldu =)
YanıtlaSilabi hiç güzel deil kardoooooooooooooooo
YanıtlaSilkesinlikle çok güzel oluyo fincanlar çatlamıyo ve biraz soğumasını bekleseniz kek fincandan kolayca çıkıyo ve kesinlikle fırın kekinden daha yumuşak ve lezzetli oluyo:))
YanıtlaSilkekin kabarmama nedenlerinden biri yumurtayı oda sıcaklığına gelmeden dolaptan çıkarıldığı gibi kırılması oda sıcaklığına geldiğinde kırmanızı tavsiye ederim ikincisi keki fırına attığınız gibi düşük ayar ve ilk 20 dakika fırının kapağı açılmaması gerekiyor
YanıtlaSil