10 Kasım 2010 Çarşamba

Fincanda Kek


8 adet büyük nescafe fincanı için
2 yumurta
1 çay bardağı şeker
yarım çay bardağı sıvı yağ
1 çay bardağı süt
1 vanilya
1 kabartma tozu
1 tatlı kaşığı kakao
2 çay bardağı un

Yumurta ve şekeri birlikte çırpınız.Sonra süt ve sıvı yağı ilave ediniz.Vanilya ve kabartma tozunu ilave ettikten sonra unu 1 tatlı kaşığı eksik olarak katınız.Hazırladığınız hamuru ikiye bölünüz ve birine 1 tatlı kaşığı kakao,diğerinede ayırdığınız 1 tatlı kaşığı unu karıştırınız.Sonra yağladığınız fincanların içine önce sade olan kek hamurunu 1 yemek kaşığı sonra tam ortasından kakaolu hamuru dökünüz ve bu işlemi dört defa tekrarlayınız.Tencerenin içine yerleştirdiğiniz fincanların yarısına gelmeyecek şekilde sıcak su ilave ediniz ve tencerenin kapağını büyük bir bez ile sararak kapatınız.Yüksek ateşte 20 dakika pişiriniz.Tencerenin kapağına bezi buhar keklere damlamasın diye sarıyoruz.

90 yorum:

  1. tarif cok gösterisli ama tencerenin agzina kapatilan bezin yanma tehlikesi varmi biraz riskli galiba

    YanıtlaSil
  2. bana gore pek rahat bir islem degil denedim ama guzel olmadi

    YanıtlaSil
  3. selamoktay usta tariflerinizin nasıl yapıldığınıyazarmısınız

    YanıtlaSil
  4. çok iddialı ama şaçma biraz galiba

    YanıtlaSil
  5. Ben yaptim cok guzel oldu goruntusude tadida esim cok begendi

    YanıtlaSil
  6. BENIM KEKLERIM KABARMIYOR NEDENI NE OLABILIR SIZCE, oysaki kabartma tozuda kullaniyorum
    yoksa firinimla alakali olabilirmi
    lutfen cevap verin

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. UN, KABARTMA TOZU VE VANİLYAYI EKLERKEN UN ELEĞİ İLE ELEYEREK EKLERSEN KABARIR.

      Sil
    2. kabartma tozunu en son eklersen ve çok karıştırmazsan çok iyi kabarıyor ve tabi eleyerek..

      Sil
    3. 1- vanilya ve kabartma tozunu unun içine koyup eleyerek ilave et
      2- ununu kattıktan sonra çok çırpma
      bence bu yöntemle kabarır

      Sil
    4. kabartms tozunu una karıştırıp havadan eleyerek karışıma karıştır birde mikserle değilde elle aşırı karıştırmazsan fırınıda ikide birde açıpta bakmazsan kabardımı diye süper kabarır.

      Sil
    5. yumurta ve şekeri çok çırpın diyer malzemeleri yavaş yavaş karıştırın.birde fırın sıcak olmasın keki koyduktan sonra ısısını ayarlayın daha güzel oluyor.

      Sil
    6. fırınınızın derecesini çok yüksek yapmayın 170 felan iyi oluyor bazı fırınlarda

      Sil
  7. kisik ateste kizartmayi deneyin ve firinin kapagini acmayin

    YanıtlaSil
  8. Lezzetli olacağından hiç kuşkum yok, ama görüntü zaten bir harika... Ellerinize sağlık.

    YanıtlaSil
  9. çok leezetlli

    YanıtlaSil
  10. tarifleriniz cok guzel

    YanıtlaSil
  11. hepsi mükemmel!

    YanıtlaSil
  12. oktay ustanın bütün tariflerini hiç endişe duymadan yaparım . Şimdiye kadar hiç hayal kırıklığına uğramadım. Hepsi birbirinden lezzetli ve muhteşem. Ellerinize sağlık oktay usta.İnanıyorum ki bu kekte çk güzel lacaktır. En kısa zaman da bunuda deneyeceğim.

    YanıtlaSil
  13. Harika bu taif cok güzel tutuyor kivami ve tadi :)

    YanıtlaSil
  14. slm oktay usta sen supersın tarıflerınde cooooooooooooooooooooooooook guzel

    YanıtlaSil
  15. 12 yaşındayım bu tarifi yaptım ve çok beğenildi gayet güzel oldu

    YanıtlaSil
  16. slm tarif ilginç görünüyo bana biraz da tuhaf geldi yapmayı düşündüm ama tutmaz diye de düşündüm neyse umarım yaptığm zaman tutar hadi god byy...onu seviyorum...

    YanıtlaSil
  17. bazen tarifleri tutmayabiliyor bana bu tarifte öyle geldi..

    YanıtlaSil
  18. doğru bazen tarifler tutmuyor..nedeni ne bilemiyorum,,bu tarifi denemek biraz cesaret işi...peki fincanlar çatlamıyor mu?

    YanıtlaSil
  19. Adsız dedi ki...
    BENIM KEKLERIM KABARMIYOR NEDENI NE OLABILIR SIZCE, oysaki kabartma tozuda kullaniyorum
    yoksa firinimla alakali olabilirmi
    lutfen cevap verin
    30 Ocak 2011 19:02


    slm.
    keklerin kabarmıyorsa

    1. kural şeker ve yumurta beyaz kopuk olana kadar çırp.

    2. kural kabartma tozunu 1,5 paket yapabilirsin. ve unla birlikte ele.

    3. kural fırını çok ısıtmadan keki koy.

    4. kural kek kabarırken fırın kapağını açma.

    YanıtlaSil
  20. fena gozukmuyo elinize saglik denemeyi dusunuyorum

    YanıtlaSil
  21. harika gözüküyor kesinlikle deneyeceğim kekte kendime güveniyorum bunu da becerebileceğimden eminim.

    YanıtlaSil
  22. fincanlar sicak sudan catlamaz mi? bence bu tarif oktay abinin degil :D

    YanıtlaSil
  23. ben bunu hep yapıyorum üzerine çikolata sosuyla birliklte.............

    YanıtlaSil
  24. kekin piştiğini nasıl anlayacaz. fincandan kolay çıkıyormu. fincanlar büyük olduğuna göre tencere fırına nasıl sığıyor:)) ben çöezemedim bu keki

    YanıtlaSil
  25. bende yaptim ve harika oldu denemenizi tafsiye ederim

    YanıtlaSil
  26. ben fethiye, süpermiş ellerine sağlık oktay ustam en kısa zamanda denemeyi düşünüyorum:)))

    YanıtlaSil
  27. ben denedim yapdım 8 yaşında bir kızım var çok beğendi tavsiye ederim tarife aynen uyun hiç bir sorun yaşanmıyor.

    YanıtlaSil
  28. Merhabalar Oktaybey ben hep sizin Yeşil Elma proğramınızı izliyorum gördüğüm şeyi hemen yazmaya çalışıyorum bazilerini yazmaya yetişemiyorum belki çok iyi Türkçe bilmediğim içindir şu an tek tek sizin sitenize bakıp yapmaya çalışıyorum çok kolay oldu, sizin sayenizde. Elinize sağlık!

    YanıtlaSil
  29. eee devamı? pişince kolay çıkıyor mu bu fincandaki kekler deneyen varmı? bu resimdeki gibi ince dilimleri nasıl elde ediyoruz peki?

    YanıtlaSil
  30. ben yapıyorum gayette güzel oluyorrr .....

    YanıtlaSil
  31. Bu tarifi çok daha önceleri fırını olmayanlara önerilen bir tarif olarak duymuştum! Fincanda tencere keki ya da tencerede fincan keki adıyla . Denemedim ama kabuğu olmayan yumuşak, pişmemiş görünümlü bir kek olacağını düşünüyorum.Hatta bir de yine fırını olmayanlar için düdüklü tencerede yapılan versiyonu vardı.

    YanıtlaSil
  32. bu bezi nasil sarmam gerekiyor biri yardimci olabilirmi lütfen

    YanıtlaSil
  33. bende şimdi yaptım ama beceremedim :( o kadar uğraştım bide..

    YanıtlaSil
  34. ben yaptım çok güzel oldu. fırın kekinden daha lezzetli ama ununu biraz daha fazla kattım. bide fincanların içini çok doldurmayın fazla kabarıp bardaktan taşıyo ben çay fincanlarında yaptım çatlama filanda olmadı

    YanıtlaSil
  35. ben bu tarifi kahve fincanlarında denedim ve hamuru sadece kakaolu yaptım.çok güzel oldu .servis tabağına aldktan sonrada üzerine çikolata sosu yaptım döktüm harika bişiy oldu. herkese tavsiye ederim.....

    YanıtlaSil
  36. Firini olmayanlar icin ne güzel bir sey....

    YanıtlaSil
  37. kusursuz güzel oldu...

    YanıtlaSil
  38. fincanlar çatlamıyormu yüksek ateş die yazılmış ... 20 dakkika azda deil..

    YanıtlaSil
  39. goruntusu cok hostu,tarifini aldım uygulamasına gectim.hem pratık hemde lezzetlı,tavsıye ederim...

    YanıtlaSil
  40. bencede süper olmuş ya harika ince ince dilim olması için kesiliyor herhalde kaç dk pişiyor bilen var mı?

    YanıtlaSil
  41. kekler fincandan kolay çıkıyor mu acaba..ben yapmak istiyorum ama tarif tutmaz diye korkuyorum..keklerı tek tek dilimliyoruz galiba

    YanıtlaSil
  42. ben denedim fıncanda kekler harıka teşekkurler

    YanıtlaSil
  43. çok güzel benim herzaman yaptım kek komşularımda çok sever afiyet olsun

    YanıtlaSil
  44. bende şimdi yaptım.kapağa sardığım örtü yanmış biraz daha geciksem ev yanıyodu:)bu bez nasıl sarılmalıydı bilen varmı yoksa böle çok yangın çıkar ayrıca kekler fincana yapışmış çıkmıoooo.

    YanıtlaSil
  45. bence riskli...

    YanıtlaSil
  46. ay ben bu tariften hiçbirşey anlamadım

    YanıtlaSil
  47. ben bu tariften hiç birşey anlamdım...

    YanıtlaSil
  48. bende bu kekı yemıstımm daha once bende fırında yapılan kek daha guzel oluyo

    YanıtlaSil
  49. fincanları doğru seçerseniz süper bir tarif..dahada kolayı fırını olmayan yada elektrik kesintisinde imdada yetişen bir kek..ben kalp şeklinde kalıpdada denedim süper başarılı deneyin...

    YanıtlaSil
  50. her zaman yapıyorum mısafırlerımde bende severek yıyoruz sağolun varolun

    YanıtlaSil
  51. Arkadaşlar kekim kabarmıyor demişsiniz fırının ayarından olabilir mi demişsinz fakat kek fırında degil tencere içerisinde ocakta yapılıyor hatırlatayım dedim.

    YanıtlaSil
  52. Salam Oktay usda, elleriniz var olsun ,men Sankt-Peterburqdan baxiram size ozude seve-seve.1gun bele kecirmirem,ozum Azerbaycanliyam!Cox seliqeli ve sade insansiniz!Opurem.

    YanıtlaSil
  53. yazdıklarınız hepsi saçma yapabilenler yapıyor hanımların elin marifeti sizde.kolay süper birşey şuana kadar 100 kişiye yaptım ve coğuda çok begendı bır kac kere yapınca düşer

    YanıtlaSil
  54. çok güzel tarif...teşekkürler

    YanıtlaSil
  55. yapılış vıdeosu yokmu?

    YanıtlaSil
  56. merhaba,bu kek fırında mı yoksa ocakta mı pişirilecek anlayamadım tahmin ederek fırında olacağını sanıyorum ama açık yazarsanız sevinirim.

    YanıtlaSil
  57. gorunusu ve yapım seklı dıkkatımı cktıgı ıcın hemen denedım.Pandıspanyaya benzıyor guzel oldu yalnız tenzerenın ıcıne 8 fıncan sıgmıyor. Tavsıye ederım.Muzeyyen Guzey

    YanıtlaSil
  58. selam beğendim ezber bozan kek olmuş ihtiyaçtan çıkmış gibi fırını dengesizlere hediye elinize sağlık denemek isterim nuran.

    YanıtlaSil
  59. merhaba ben çok beğendim hemen yapıp yiyeceğim ve oktay ustadan daha fazla tarif bekliyorum

    YanıtlaSil
  60. merhaba ben çok beğendim oktay ustadan daha fazla tarif bekliyorum

    YanıtlaSil
  61. men de oxudum ve hemen hazirladim cox beyenildi.sag ol oktay usta

    YanıtlaSil
  62. süpersin oktay usta

    YanıtlaSil
  63. biraz zahmetli:((

    YanıtlaSil
  64. denedim harika oldu teşekkürler oktay usta

    YanıtlaSil
  65. cok guzel fincan

    YanıtlaSil
  66. YİNE DÖKTÜRMÜŞSÜN OKTAY USTACIM HER ZAMAN Kİ GİBİ...ALLAH SİZLERİ NAZARLARDAN KÖTÜLÜKLERDEN KORUSUN....

    YanıtlaSil
  67. Arkadaslar bu kek firina girmeyecek mi? anlamadim ltf birisi yardimci olsun.. iftara yetismesi gerekior :))

    YanıtlaSil
  68. RESİMDEN GÜZEL BİR KEK OLDUĞU BELLİYDİ..HEMEN DENEDİM..........HARİKA OLDU YUMUŞACIK NEFİS BİR KEK

    YanıtlaSil
  69. yaptım şimdi ocakta özenmeden yaptım hızlı bir şekilde yoksa inceleyince olmuyor umarım güzel olur eşim birazdan işten gelecek

    YanıtlaSil
  70. kekim pişti harika oldu yaptığım en güzel kek oldu çok güzel kabardı tarife uygun yapın mükemmel oluyor teşekkürler oktay ustam

    YanıtlaSil
  71. Bende denedim ve çok güzel oldu çok kabardı bidahaki yapışıma üzüm ve fındık eklemeyi düşünüyorum. Herkes denemeli bence :)

    YanıtlaSil
  72. süpeeeeeeeeeeeeeer

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. seroş bende yaptım herzamanki gibi güzel oluyur siz yapmayı beceremiyoz boş boş konuşuyunuz

      Sil
  73. iyy ırenctı

    YanıtlaSil
  74. piknikte bile yapılabilinir..süpeerr

    YanıtlaSil
  75. görüntü çok süper her zamanki gibi

    YanıtlaSil
  76. super bundan sonra mısafrlere ne yapıcagım dusuncesıne son lutfen sızde yapın hemen sımdı cok basıt cok da şık kalkın kalkın deneyın ve cevap verın cıgdem sevgılerımle not: ben bez kapatmadım ve hemen yaptım mikemmel oldu =)

    YanıtlaSil
  77. abi hiç güzel deil kardoooooooooooooooo

    YanıtlaSil
  78. kesinlikle çok güzel oluyo fincanlar çatlamıyo ve biraz soğumasını bekleseniz kek fincandan kolayca çıkıyo ve kesinlikle fırın kekinden daha yumuşak ve lezzetli oluyo:))

    YanıtlaSil
  79. kekin kabarmama nedenlerinden biri yumurtayı oda sıcaklığına gelmeden dolaptan çıkarıldığı gibi kırılması oda sıcaklığına geldiğinde kırmanızı tavsiye ederim ikincisi keki fırına attığınız gibi düşük ayar ve ilk 20 dakika fırının kapağı açılmaması gerekiyor

    YanıtlaSil

Yorum eklemekte zorlananlar için
Yorumlama biçimi: ANONİM seçeneğini seçin