Ramazan Ayı için iftarlık ve sahurluk yemek tarifleri. Birbirinden leziz tarifler. Kekler pastalar tatlılar kurabiyeler et yemekleri tavuk yemekleri
11 Kasım 2010 Perşembe
Cevizli Lokum Tatlısı
Malzemeler
1.aşama:
1 litre süt
1,5 su bardağı toz şeker
1 su bardağı un
1 paket vanilya
1 kibrit kutusu kadar margarin
2.aşama:
Sade krem şanti 1 paket
1 çay bardağı süt (veya bir paket çiğ pasta kreması)
Ayrıca bol hindistan cevizi rendesi ile dövülmüş ceviz
İsteğe bağlı olarak üzerine ceviz taneleri veya dövülmüş antep fıstığı
Yapılışı:
Önce süt,toz şeker,vanilya ve unu bir tencerede iyice çırpıp sonra ocağa alıp muhallebi kıvamına gelinceye kadar çırpıcı ile karıştırıp pişiriyoruz. Ocaktan indirmeden önce margarin yada tereyağını ekleyip karıştırıp ocağı kapatıyoruz. Ocaktan aldığımız muhallebimizi 5 dakika mikserimizin yüksek devrinde çırpıyoruz. Fırın tepsisine bolca hindistan cevizi rendesi serpiyoruz ve üzerine muhallebimizi döküyoruz. Sonra o soğurken kremamızı hazırlıyoruz. Soğumuş muhallebimizin üzerine kremamızı döküyoruz ve soğumasını bekliyoruz. Soğuyunca kare kare pasta gibi dilimleyip ortalarına dövülmüş ceviz koyuyoruz. Sonra bu dilimleri rulo yapıp üzerine birer tane ceviz yada antep fıstığı serpip servis tabağına alıp soğuk servis yapıyoruz.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
katlı açmayı yaptım şahane oldu teşekkürler yalnız yukardaki tarif kakoolu yapılmış tarifte kakoo yok
YanıtlaSilevet aynen
YanıtlaSilKrema tarifi açıklanmamış, kremşantimi yapılıyor, Hindistan cevizi kremaya ekleniyor mu? Ekleniyorsa miktarı nedir? Yani kısaca kremanın detaylı tarifini rica edeceğim
YanıtlaSil