15 Şubat 2012 Çarşamba

Pastırmalı Çıtırdayan Börek

Oktay Usta'dan Pastırmalı Çıtırdayan Börek Tarifi
Malzemeler:

  • 1 yufka
  • 7 adet milföy hamuru
  • 1 şişe soda
  • 1 çay b.mısırözü yağı
  • 1 yumurta
  • kaşar peyniri
  • pastırma


Hazırlanışı:

Fırın kabının altını yağlayın. Daha sonra fırın kabının altını milföy ile kaplayın. Yufkayı 2 ye ayırarak milföylerin üzerine yayın. Üzerine pastırma ve kaşar peynirini serperek kalan yufkayı üzerine kapatın. Kalan milföyleri de üzerine kapatın.

Sosu için ise karıştırma kabına yumurtayı, sodayı ve sıvıyağı alarak çırpın. Böreği kestikten sonra sosu üzerine döküp 180 derecelik fırında çıtır çıtır olana kadar pişirin.

5 yorum:

  1. çok kötü oldu sakın denemeyin

    YanıtlaSil
  2. valla oktay usta sen çok yaşa o güzel böreklerinden tattırmaya başla ben söyleyim sen yaşa gerçekten çok harika

    YanıtlaSil
  3. ellerinize saglık deneyecem cok güzel görunyor

    YanıtlaSil
  4. oktay usta cox sagolun

    YanıtlaSil

Yorum eklemekte zorlananlar için
Yorumlama biçimi: ANONİM seçeneğini seçin