29 Mayıs 2011 Pazar

Cevizli Pudingli Brownie

Cevizli Pudingli Brownie

Malzemeler

  • 3 Yumurta
  • 1 Su B. Toz Şeker
  • 1 Su B. Ceviz
  • 100 Gr. Bitter Çikolata
  • 125 Gr. Tereyağı
  • 2 Çorba K. Granül Kahve
  • 1 Çorba K. Kakao
  • 1 Paket Kabartma Tozu
  • Ustasından Un Ölçüsü

Üzeri İçin:

  • 2 Paket Vanilyalı Puding
  • 4 Su B. Süt
  • Çikolata Sos

Yapılışı
Kek için ayrılan çikolatayı tereyağı ile birlikte benmari usulü eritirin. Kahveyi 1 çorba kaşığı suda eritip çikolatalı karışıma ekleyin.Ilınınca toz şeker ve vanilayayı ilave edip karıştırın. Yumurtaları tek tek ekleyip karıştırmaya devam edin, ununu ve kabartma tozunu ilave edin.

Son olarak da doğranmış cevizleri ekleyin. Karışımı yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine döküp pişirin.Pişirme süresi sona erdiğinde bir kenarda soğumaya bırakın. Kreması için pudingi sütle pişirin. Puding soğuduğunda kekin üzerine dökün. Soğumaya bırakın.En üstü içinde, çikolatayı, tereyağı ve su ile eritin ve pudingin üzerine dökün.

11 yorum:

  1. ustasindan un olcusu ne kadar? Anlamadim.

    YanıtlaSil
  2. Annelerden veya Babalardan :D

    YanıtlaSil
  3. yapan varmı bu tarifi ya. çok eksikler var. un miktarı kabalama olsada verilmeli yada en azından elde edilecek hamurun kıvamını söyleyin.pudingi kek sıcakken mi soğukkenmi dökecez.

    YanıtlaSil
  4. kızkardeşim bu tarifi uyguladı.ÇOK LEZETLİYDİ!!!

    YanıtlaSil
  5. yetersiz tarif...pişirme süresi.....fırın derecesi....un miktarı....vs...biraz daha detay plizz..

    YanıtlaSil
  6. bende anlamadım unsuz mu oluyor bence anlatım eksik

    YanıtlaSil
  7. ustasından un ölçüsünü yazarmısınız lütfenn

    YanıtlaSil
  8. cok sacma bi tarif boyle tarifmi yazilir

    YanıtlaSil
  9. 170 derecelik fırında yaklaşık 3 -4 tepeleme kaşık un kek soğuk olacak puding sıcak ben oktay usta yaparken seyrettim umarım yardımcı olabilmişimdir

    YanıtlaSil
  10. ben aydınlıyım zeytın yaglı yaparsanız sevınırım yesıl elmayı kacırmamaya calısıyorumm

    YanıtlaSil
  11. lütfen un olçüşünü verirmisiniz

    YanıtlaSil

Yorum eklemekte zorlananlar için
Yorumlama biçimi: ANONİM seçeneğini seçin