Ramazan Ayı için iftarlık ve sahurluk yemek tarifleri. Birbirinden leziz tarifler. Kekler pastalar tatlılar kurabiyeler et yemekleri tavuk yemekleri
14 Şubat 2011 Pazartesi
Lalanga Tarifi
Malzemeler
* 3 yumurta
* 1 çorba kaşığı yoğurt
* 1 çay kaşığı kabartma tozu
* 1 su bardağı ılık su
* Tuz
* Un
* Kızartmak için sıvı yağ
Yapılışı
Karıştırma kabına sıvı malzemeler alınıp çırpılır. Tuz, kabartma tozu ve un ilavesiyle kıvam bağlanır. Lokum hazırlanır gibi avcunuzun içine aldığınız hamur baş ve işaret parmaklarınızın arasından top şeklinde çıkartılarak kaşık yardımıyla kesilip hızlıca kızgın yağa atılır. Kızaran toplar kağıt havlu serilmiş servis tabağına çıkarılır. (Hamurun kaşığa yapışmaması için arada sıvı yağa batırılarak kaşık yağlanır). Tüm hamur bu şekilde bitirilir. Ilık ikram edilir.
turkmutfagi.blogspot.com
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
hohoho güzel bu
YanıtlaSilpudra sekeri ustune guzel oluyo
YanıtlaSilcok güzel olmus oktay usta iyiki varsin cok tekeskürler :)
YanıtlaSilvalla denemek lazim
YanıtlaSilsüper bişi
YanıtlaSilgüzel ve kolay bu hangi yörenin
YanıtlaSilgül reçeli ile deneyin sonucu görün
YanıtlaSilbu kars yöresine aittir sabah kahvaltısında süper oluyor veya 5 çayına
YanıtlaSil