14 Şubat 2011 Pazartesi

Lalanga Tarifi


Malzemeler

* 3 yumurta
* 1 çorba kaşığı yoğurt
* 1 çay kaşığı kabartma tozu
* 1 su bardağı ılık su
* Tuz
* Un
* Kızartmak için sıvı yağ



Yapılışı
Karıştırma kabına sıvı malzemeler alınıp çırpılır. Tuz, kabartma tozu ve un ilavesiyle kıvam bağlanır. Lokum hazırlanır gibi avcunuzun içine aldığınız hamur baş ve işaret parmaklarınızın arasından top şeklinde çıkartılarak kaşık yardımıyla kesilip hızlıca kızgın yağa atılır. Kızaran toplar kağıt havlu serilmiş servis tabağına çıkarılır. (Hamurun kaşığa yapışmaması için arada sıvı yağa batırılarak kaşık yağlanır). Tüm hamur bu şekilde bitirilir. Ilık ikram edilir.
turkmutfagi.blogspot.com

8 yorum:

  1. hohoho güzel bu

    YanıtlaSil
  2. pudra sekeri ustune guzel oluyo

    YanıtlaSil
  3. nursel bozkurt1 Ekim 2011 15:14

    cok güzel olmus oktay usta iyiki varsin cok tekeskürler :)

    YanıtlaSil
  4. valla denemek lazim

    YanıtlaSil
  5. güzel ve kolay bu hangi yörenin

    YanıtlaSil
  6. gül reçeli ile deneyin sonucu görün

    YanıtlaSil
  7. bu kars yöresine aittir sabah kahvaltısında süper oluyor veya 5 çayına

    YanıtlaSil

Yorum eklemekte zorlananlar için
Yorumlama biçimi: ANONİM seçeneğini seçin