Malzemeler:
- 500gr. kıyma
- 1 adet soğan
- 1/2 demet maydonoz
- 2 dilim bayat ekmek
- 1 tatlı kaşığı kimyon
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1/2 su bardağı tuzsuz antep fıstığı
- 1/2 su bardağı ceviz
- 1 yemek kaşığı biber salçası
- tuz
- 2 adet yufka
Hazırlanışı:
Kıymayı karıştırma kabına alıyoruz. Üzerine bayat ekmeği, rendelenmiş soğanı, iri dövüşmüş cevizi, iri dövüşmüş fıstığı, tuzunu, karabiberi, kimyonu koyup yoğurun. Kıvamı katı olursa az sıvıyağ ile yumuşatıyoruz. Köfte harcını ikiye bölüyoruz. Yufkayı tezgaha açıyoruz. Fırça yardımı ile yufkalara su sürün. Bir ucundan tutup yufkayı içe doğru katlayın. Üzerine köfteyi rulo yapıp koyuyoruz. Sağ ve sol uçlarını içe doğru katlayın. Sıkı sıkı köfteyi rulo yapın. 2 parmak kalınlığında kesip çöğ şişlere geçirin. Yağladığınız fırın kabına dizin. 180 derece fırında pişirin.
gulaymutfakta.blogspot.com
Sunumu çok begendim mutlaka deniyecegim
YanıtlaSiliçinde köfte varsa bende varım...
YanıtlaSilBence bu yemek cok guzel, bende yaptim :D hatta cok hosuma gitti !! Allah razi olsun Oktay abi, helal olsun, karin yasadi :)
YanıtlaSilsüper bende varım içinde köfte varsa
YanıtlaSildenemedim ama yapicam oktay usta onca guzel tarif arasinda nasil kilo almiyorsun sasiriyoruz hersey harika
YanıtlaSilgorur gormez firina attim arkdslr :) muthis b ogune benziyor!
YanıtlaSilsüper görüntü bayıldım :D
YanıtlaSilköfte harci hazir köfte harci mi?
YanıtlaSilustam görüntü çok güzel eline saglık
YanıtlaSilbu köfteler tek tek mi rulo yapılcak..o kısmı anlamadım
YanıtlaSiltek tek değil. köfte harcını elinizle rulo şeklinde şekillendirip yufkanın ikiye katlanmış köşesine yerleştiriyorsunuz. sonra da yufkayı sarıyorsunuz. (sigara böreğinin içine harc koyup sarmaya benziyor aslında) ben yapıyorum bu köfteden devamlı. çok güzel oluyor tavsiye ederim :)
Silkaç dakika pişirme süresi
YanıtlaSildenedim ve çok beğenildi.. yalnız ben salça sosunu üzerine sulandırıp koydum ardından fırından çıkarmadan kaşar rendeledim..
YanıtlaSilyapılısı esnasındaki birkaç fotoğrafı da koyarsanız çok daha iyi olur.. teşekürler
YanıtlaSilÇok hoşuma gitti Yapımıda basit bundan sonra vazgeçilmezlerimden biriside bu olucak tabi kesemiz dolu oldugu sürece :)
YanıtlaSilBen olsam ceviz ve fıstıksız yaparım.Fırından sonra üzerine sarmısaklı yoğurt..sonra azyaglı biberli,salçalı sos..
YanıtlaSilben bu yufkayı nasıl köfteyle saracaz anlamadım yardımcı olur musunuz
YanıtlaSilbende yapıyorum bu köfteyi çok beğeniliyor ben önce köfteleri biraz toparlaması içinyarım pişiriyorum sonra yufkayı sarıyorum diğer türlü köfte pişinceye kadar yufkalar kuruyor sonra servis tabağına alıp üzerine biber sosu gezdirip antep fıstığı ile süslüyorum
YanıtlaSilgüzelmiş
YanıtlaSilKAÇ DK PİŞİRİYORUZ
YanıtlaSilah be oktay usta
YanıtlaSilDenedim harika oldu!!! Hem hazırlaması kolay, hem lezzetli hem de sunumu güzel. Bu güzel tarif için çok teşekkürler
YanıtlaSilbende yapıyorum harika bir lezzet
YanıtlaSiloktay usta senin yemeklerini çok beğeniyorum aynı bu yufkalı rulo gibi.tatlıların da çok güzel ama yanlız frınımız bozuldu bu aralar ara verdik.
YanıtlaSilsalcali sos yapiliyormu firina surmeden? yoksa kurumu pisiyor orasini anlamadim ben yardimci olursaniz sevinirim tsker.
YanıtlaSilsos yapılacak mı ben de merak ettim?
YanıtlaSilaz önce yaptım çok mükemmel bi tarif. Beyti de bu şekilde yapılabilir
YanıtlaSilcok güzel görünüyor ellerinize sağlık sağlıklı günler diliyoruz
YanıtlaSilBiber salcasini nereye kullanicaz yazmamissiniz bilen varsa paylasin lutfen
YanıtlaSilEngin
YanıtlaSilUstam görünüşü çok güzel süper bişeye benziyor
bugün deneyeceğim eline sağlık
tadina bakmadim ama cok güzele benziyo
YanıtlaSil