6 Aralık 2010 Pazartesi

Katlı Açma


Malzemeler:


  • 2 yumurta (1 tanesinin sarısı üzeri için ayrılacak)
  • yarım su bardağı sıvıyağ
  • 2 bardak süt (1 bardağı mayayı eritmek için ılıtılacak)
  • 1 paket yaşmaya
  • 1 kiloya yakın un
  • 1 kaşık şeker
  • 1 kaşık tuz
  • 1 paket yumuşak margarin
  • susam




Yapılışı:
Sütün 1 bardağını ılıtıp mayayı eritin,unu yoğurma kabına alıp ortasını havuz yapıp diğer malzemeleride koyup hamuru yoğurun.hamuru önce 2 ye sonrada her bezeyi 6 ya bölüp 12 beze elde edelim 1 paket margarinide 10 parçaya bölüp 6 bezeyi tabak kadar açıp 5 katına margarin sürüp en üste sürmeden 6 katı birden açın sigara böreği gibi kesip malzemeyi koyup kıvırın aynı işlemi diğer 6 bezeyede uygulayıp tepsiye dizin 1 saat kadar beklettikten sonra yumurta sarısı sürüp susam ekip fırınlayın.

dilekkmutfakta.blogspot.com

57 yorum:

  1. seklini nasıl vereceğiz onu da net açıklayın

    YanıtlaSil
  2. ilk yapanın ellerinize saglık

    YanıtlaSil
  3. iyiki koymuşsunuz misafirlerim bayıldı hemen tarif istediler

    YanıtlaSil
  4. annem çok beğendi ellerinize sağlık çok teşekkürler

    YanıtlaSil
  5. senin verdiğin cevizli peynirli pofuduk börek tarifi berbat oldu tadıda kendide

    YanıtlaSil
  6. görüntüsü güzel tadıda güzeldir inşallah

    YanıtlaSil
  7. cok guzel lezzetler bunlar herkese tavsıye ederım.

    YanıtlaSil
  8. benim herzaman yaptığım bi poğaça.çok güzel tavsiye ederim

    YanıtlaSil
  9. cok guzel gorunuyor deniyecegim umarim lezetlidir

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. ne olur söyleyin hamurunada yağ giriyormu.Teşekürler.

      Sil
  10. oktay usta supersin

    YanıtlaSil
  11. cok acik yazilmamis :s
    1 paket margarin yazilmis malzemelere ve malzemelerle hamur yapilinca bi pakette ayriyetten bezeleremi kullaniliyor???
    hamuru nasil sigara boregi gibi kesip bu sekli verdiniz???
    hamurun icine ne malzemesi koydunuz ???

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. yağın hamuruna girilmediğinden eminmisiniz

      Sil
    2. önce otadan bölün sonra soldan tekrar otadan bölün ve üçgen kesebilecek gibi kesin kestiğiniz üçgenleri geniş tarafından sarın resimde gördüğünüz görüntüyü göreceksiniz

      Sil
  12. harika bisey, ben cok yapiyorum ustam tariflerinizi ve size güveniyorum cok ölcülü tarif veriyosunuz. elinize saglik

    YanıtlaSil
  13. senin tariflerinle yemek yapmak cokdaha keyifli oktay ustacim:)

    YanıtlaSil
  14. KATLI AÇMA TARİFİNİZ ÇOK GÜZEL AMA ŞEKLİ NASIL VERİCEZ ZATEN KENDİ TABAK KADAR AÇILIYOR BİRDE ALTTAKİ BEZEYİ YAĞLADIK AÇTIK DİĞERİ NASIL ÜST ÜSTE AÇILACAK

    YanıtlaSil
  15. fatma dedıkı benım yıllarca yaptığım açma ama zeytınyağıyla afıyet olsun

    YanıtlaSil
  16. cok guzel ben herzaman yapıyorum ellerınıze saglık ıcıne bısey koymasaanızda olur sadece oda sıcaklıgında ermıs margarin de surebılırsınız gercekten cok lezzetlı hulya kurdal

    YanıtlaSil
  17. benimde sürekli misafirlerime yaptiyim bir tarif.misafirlerim secerek yerler

    YanıtlaSil
  18. tarif'de 1 kasik seker,1 kasik tuz yaziyor,yemek kasigimi tatli kasigimi????tesekkurler deniycem kesin

    YanıtlaSil
  19. arkadaslar anlayamayanlar icin 1 paket margarin her beze tabak buyuklugunde acildiktan sonra surulup 6 kat ust uste yaglanak konulur ve tekrar acabildiginiz kadar yufka buyuklugunde tekrardan acilir yani nasil sigara boregini 6 veye 8 ucgenler kesip sariyorisek ayni yalniz tepside oda sicakliginda yarim saat mayasinin iyice gelmesini bekleyip oyle pisirirseniz daha guzel olur ayreten hamur yogurulurken icine margarin konmuyor

    YanıtlaSil
  20. emeğinize sağlık oktay usta hepside birbirinden harika başarılar diliyorum..

    YanıtlaSil
  21. muhakkak deniycem usta ellerine sağlık

    YanıtlaSil
  22. ya lütfen cevaplayın hemen yapmam lazım yemek kaşığı mı tatlı kaşığı mı çay kaşığı mı

    YanıtlaSil
  23. benim bildiğim kadarı ile tatlı kaşığı tuz ve şeker konuluyor.

    YanıtlaSil
  24. süper bir poaça.sürekli yapıyorum mutlaka deneyin

    YanıtlaSil
  25. arkadaşlar 1 paket margarin yazıyor ya malzemelerde onu katlara mı sürecez.yoksa hamurun içine bırakıcaz onu anlayamadım.

    YanıtlaSil
  26. KATLI ACMAYI DENEDİM COK COK GUZEL DENEMENİZİ TAVSİYE EDERİM.

    YanıtlaSil
  27. diger adiyla katmer pogaca.. puf puf oluyo tavsiye ederimm...

    YanıtlaSil
  28. denedim süpeeerr oldu tavsiye ederim teşekkürler Oktay ustam

    YanıtlaSil
  29. ferıde dedıki /bütün tarifleriniz mükemmel başarılar dılerim ama rakibimsin.

    YanıtlaSil
  30. ŞEKİL NASIL VERİLİYOR ANLATABİLİR MİSİNİZ LÜTFEN

    YanıtlaSil
  31. istedigin şekli ver

    YanıtlaSil
  32. Bende denedim,cok guzel oldu,tesekkurler oktay usta...

    YanıtlaSil
  33. cok guzel gorunuyor usta ellerine saglik

    YanıtlaSil
  34. cok guzel görünüyor ellerine saglik oktay usta

    YanıtlaSil
  35. cok güzel görünüyor

    YanıtlaSil
  36. tarifinizi bende yaptim cok begenildi goruntusu krozant gibi super

    YanıtlaSil
  37. ellerinize saglik oktay usta tarifiniz super bende yaptim cok begenildi

    YanıtlaSil
  38. cok güzel görünüyor ilk firsatta deneyecegim.

    YanıtlaSil
  39. Kızım İtalya'ya giderken yapmıştım.çok beğendim. o gün bu gündür her misafir geldiğinde yapıyorum. Sanki bu tarif benimle özleşti. herkese yapmasını tavsiye ediyorum

    YanıtlaSil
  40. her tarifin birbirinden güzel teşekkürler

    YanıtlaSil
  41. çok güzel oldu teşekkürler

    YanıtlaSil
  42. ellerınıze saglık

    YanıtlaSil
  43. yapan herkese afiyet olsun altın günü gibi şeyler için aternatif bir seçim

    YanıtlaSil
  44. Güzel bir poğoça ben de yedım ama tatlı kasıgı mı çorba kasıgı mı kullanılmıs lütfen yazın.

    YanıtlaSil
  45. selam ben esra oktay usta şimdi tarifinizi denedim işalah güzel olur.teşekürler

    YanıtlaSil
  46. kac derecede nekadar pisicek yaptim ayni görünüyorlar yanliz pisirirken problen cektim

    YanıtlaSil
  47. yaptim ayni gözüküyorlar yanliz kac derecede nekadar pisicek

    YanıtlaSil
  48. ne biçim tarif ya ne olduğu belli değil karışık anlatmışlar anlamak zor walla

    YanıtlaSil
  49. ne güzel bu tarif şiddetle öneriyorum

    YanıtlaSil
  50. sıgaraboregıgıbı sarınca sekıl cııyo zaten

    YanıtlaSil

Yorum eklemekte zorlananlar için
Yorumlama biçimi: ANONİM seçeneğini seçin