Malzemeler:
- 2 yumurta (1 tanesinin sarısı üzeri için ayrılacak)
- yarım su bardağı sıvıyağ
- 2 bardak süt (1 bardağı mayayı eritmek için ılıtılacak)
- 1 paket yaşmaya
- 1 kiloya yakın un
- 1 kaşık şeker
- 1 kaşık tuz
- 1 paket yumuşak margarin
- susam
Yapılışı:
Sütün 1 bardağını ılıtıp mayayı eritin,unu yoğurma kabına alıp ortasını havuz yapıp diğer malzemeleride koyup hamuru yoğurun.hamuru önce 2 ye sonrada her bezeyi 6 ya bölüp 12 beze elde edelim 1 paket margarinide 10 parçaya bölüp 6 bezeyi tabak kadar açıp 5 katına margarin sürüp en üste sürmeden 6 katı birden açın sigara böreği gibi kesip malzemeyi koyup kıvırın aynı işlemi diğer 6 bezeyede uygulayıp tepsiye dizin 1 saat kadar beklettikten sonra yumurta sarısı sürüp susam ekip fırınlayın.
dilekkmutfakta.blogspot.com
seklini nasıl vereceğiz onu da net açıklayın
YanıtlaSililk yapanın ellerinize saglık
YanıtlaSiliyiki koymuşsunuz misafirlerim bayıldı hemen tarif istediler
YanıtlaSilannem çok beğendi ellerinize sağlık çok teşekkürler
YanıtlaSilsenin verdiğin cevizli peynirli pofuduk börek tarifi berbat oldu tadıda kendide
YanıtlaSilgörüntüsü güzel tadıda güzeldir inşallah
YanıtlaSilcok guzel lezzetler bunlar herkese tavsıye ederım.
YanıtlaSilbenim herzaman yaptığım bi poğaça.çok güzel tavsiye ederim
YanıtlaSilcok guzel gorunuyor deniyecegim umarim lezetlidir
YanıtlaSilne olur söyleyin hamurunada yağ giriyormu.Teşekürler.
Siloktay usta supersin
YanıtlaSilsendee sprsin leyla
Sil:)
Silcok acik yazilmamis :s
YanıtlaSil1 paket margarin yazilmis malzemelere ve malzemelerle hamur yapilinca bi pakette ayriyetten bezeleremi kullaniliyor???
hamuru nasil sigara boregi gibi kesip bu sekli verdiniz???
hamurun icine ne malzemesi koydunuz ???
yağın hamuruna girilmediğinden eminmisiniz
Silönce otadan bölün sonra soldan tekrar otadan bölün ve üçgen kesebilecek gibi kesin kestiğiniz üçgenleri geniş tarafından sarın resimde gördüğünüz görüntüyü göreceksiniz
Silharika bisey, ben cok yapiyorum ustam tariflerinizi ve size güveniyorum cok ölcülü tarif veriyosunuz. elinize saglik
YanıtlaSilsenin tariflerinle yemek yapmak cokdaha keyifli oktay ustacim:)
YanıtlaSilKATLI AÇMA TARİFİNİZ ÇOK GÜZEL AMA ŞEKLİ NASIL VERİCEZ ZATEN KENDİ TABAK KADAR AÇILIYOR BİRDE ALTTAKİ BEZEYİ YAĞLADIK AÇTIK DİĞERİ NASIL ÜST ÜSTE AÇILACAK
YanıtlaSilfatma dedıkı benım yıllarca yaptığım açma ama zeytınyağıyla afıyet olsun
YanıtlaSilcok guzel ben herzaman yapıyorum ellerınıze saglık ıcıne bısey koymasaanızda olur sadece oda sıcaklıgında ermıs margarin de surebılırsınız gercekten cok lezzetlı hulya kurdal
YanıtlaSilbenimde sürekli misafirlerime yaptiyim bir tarif.misafirlerim secerek yerler
YanıtlaSiltarif'de 1 kasik seker,1 kasik tuz yaziyor,yemek kasigimi tatli kasigimi????tesekkurler deniycem kesin
YanıtlaSilarkadaslar anlayamayanlar icin 1 paket margarin her beze tabak buyuklugunde acildiktan sonra surulup 6 kat ust uste yaglanak konulur ve tekrar acabildiginiz kadar yufka buyuklugunde tekrardan acilir yani nasil sigara boregini 6 veye 8 ucgenler kesip sariyorisek ayni yalniz tepside oda sicakliginda yarim saat mayasinin iyice gelmesini bekleyip oyle pisirirseniz daha guzel olur ayreten hamur yogurulurken icine margarin konmuyor
YanıtlaSilemeğinize sağlık oktay usta hepside birbirinden harika başarılar diliyorum..
YanıtlaSilmuhakkak deniycem usta ellerine sağlık
YanıtlaSilya lütfen cevaplayın hemen yapmam lazım yemek kaşığı mı tatlı kaşığı mı çay kaşığı mı
YanıtlaSilbenim bildiğim kadarı ile tatlı kaşığı tuz ve şeker konuluyor.
YanıtlaSilsüper bir poaça.sürekli yapıyorum mutlaka deneyin
YanıtlaSilarkadaşlar 1 paket margarin yazıyor ya malzemelerde onu katlara mı sürecez.yoksa hamurun içine bırakıcaz onu anlayamadım.
YanıtlaSilKATLI ACMAYI DENEDİM COK COK GUZEL DENEMENİZİ TAVSİYE EDERİM.
YanıtlaSildiger adiyla katmer pogaca.. puf puf oluyo tavsiye ederimm...
YanıtlaSildenedim süpeeerr oldu tavsiye ederim teşekkürler Oktay ustam
YanıtlaSilferıde dedıki /bütün tarifleriniz mükemmel başarılar dılerim ama rakibimsin.
YanıtlaSilcok guzel
YanıtlaSilŞEKİL NASIL VERİLİYOR ANLATABİLİR MİSİNİZ LÜTFEN
YanıtlaSilistedigin şekli ver
YanıtlaSilBende denedim,cok guzel oldu,tesekkurler oktay usta...
YanıtlaSilcok guzel gorunuyor usta ellerine saglik
YanıtlaSilcok guzel görünüyor ellerine saglik oktay usta
YanıtlaSilcok güzel görünüyor
YanıtlaSiltarifinizi bende yaptim cok begenildi goruntusu krozant gibi super
YanıtlaSilellerinize saglik oktay usta tarifiniz super bende yaptim cok begenildi
YanıtlaSilcok güzel görünüyor ilk firsatta deneyecegim.
YanıtlaSilKızım İtalya'ya giderken yapmıştım.çok beğendim. o gün bu gündür her misafir geldiğinde yapıyorum. Sanki bu tarif benimle özleşti. herkese yapmasını tavsiye ediyorum
YanıtlaSilher tarifin birbirinden güzel teşekkürler
YanıtlaSilçok güzel oldu teşekkürler
YanıtlaSilellerınıze saglık
YanıtlaSilyapan herkese afiyet olsun altın günü gibi şeyler için aternatif bir seçim
YanıtlaSilGüzel bir poğoça ben de yedım ama tatlı kasıgı mı çorba kasıgı mı kullanılmıs lütfen yazın.
YanıtlaSiltatlı kaşıgı.......
Silselam ben esra oktay usta şimdi tarifinizi denedim işalah güzel olur.teşekürler
YanıtlaSilkac derecede nekadar pisicek yaptim ayni görünüyorlar yanliz pisirirken problen cektim
YanıtlaSilyaptim ayni gözüküyorlar yanliz kac derecede nekadar pisicek
YanıtlaSilne biçim tarif ya ne olduğu belli değil karışık anlatmışlar anlamak zor walla
YanıtlaSilne güzel bu tarif şiddetle öneriyorum
YanıtlaSilsıgaraboregıgıbı sarınca sekıl cııyo zaten
YanıtlaSil