26 Kasım 2010 Cuma

Kadayıflı Muhallebi


Malzemeler:

Kreması için:
  • 5 su bardağı süt
  • 1 su bardağı şeker
  • 3 çorba kaşığı nişasta
  • 3 çorba kaşığı un
  • Arzuya göre vanilya sekeri
  • 1 paket krem şanti (burada kaymak diye geçiyor sulu bir karışım)



Kadayıflı katı için:
  • 250 gram hazır pişmiş kadayıf (bu kadayıf kavrulmuş oluyor normalde sadece üzerine şerbet döküp yediğin kadayıf olacak)
  • 2 kaşık tereyağ
  • yarım su bardağı şeker
  • yarım su bardağı ceviz (iri çekilmiş olacak)
Yapılışı
Krema için krem ianti hariç hepsini bir tencereye döküp muhallebi kıvamına gelene kadar kısık ateşte karıştırarak pişirin. Piştikten sonra içine krem şantiyi döküp mikserle iyice çırpıp, soğumaya bir kenara bırakın.

Bir kabın içine kadayıfları elinizle iyice kırın ve küçük küçük parçalar haline getirin.
Sonra bir tavaya tereyağı eritip üzerine iri kıyılmış cevizleri de koyup pembeleşinceye kadar iyice kavurun. Ocağın altını kapatıp üzerine şekeri döküp iyice karıştırın.

Sonra büyük dikdörtgen borcamı alıp altına kadayıflı karışımın yarısını dökün. Sonra muhallebinin tümünü güzelce yayın ve bunun üzerinede kadayıflı karışımın öbür yarısını yayın.

Soğumaya buzdolabına saklayın ve afiyetle yiyin.

lezzetbahceniz.blogspot.com

46 yorum:

  1. sevgili oktay usta sizi beyenerek izliyorum yayinizin devamini diliyorum oncelikle emeklerinize cok tesekkur ederim.harika yemeklerve piratik bilgiler veriyorsunuz.bunun icin size ve ekip arkadaslariniza nekadar tesekkur edsek azdir.birde yeni sayfaniz pek iyi olmamais bunusoylemek isterim. eski siteniz daha iyi ve daha rahat bulabiliyorduk.eski sayfanizda sizinle paylasan yemek arkadaslariniz vardi bu yeni sasfassinda yoklar amaba neden eklemediniz bu konu hakkinda bilgilen dirir seniz sok seviniriz.simdiden emeklerinize ekip arkadaslariniza teserkurler.

    YanıtlaSil
  2. tereyağı üzerine mi dökmeli mi acaba?

    YanıtlaSil
  3. ben bu tarifi biraz daha farklısını yapıyorum muhallebi yerine keşkül yani süper oluyor ellerine sağlık oktay ustam süpersin:)

    YanıtlaSil
  4. ben kayseriden solmaz ben de tariflerinizi cok begeniyorum ama kayseri mantısını yapan karadeniz mantımızı ziyan etti ben yapmak istiyorum prma katılmak istiyorum

    YanıtlaSil
  5. çok güzel görünüyor bakalım tadıda güzel olacakmı acaba :D

    YanıtlaSil
  6. krem şanti yerine krema koyun çok daha güzel oluyor

    YanıtlaSil
  7. şimdi tarifi aldım yappcam yedikten sonra yorumumuu yappcam :))

    YanıtlaSil
  8. denemedim ama gorüntü çok güzel. en kısa zamanda deneyeceğim

    YanıtlaSil
  9. tarifi denedinn ve çokk hafif herkese tavsiye ederim :)

    YanıtlaSil
  10. yukarıdaki kadayıflı tatlıyı denedim mükemmel oluyor yapmayanlara duyrulur.

    YanıtlaSil
  11. krem şantinin toz halini mi yoksa çırpılmış halini mi bırakıyoruz?

    YanıtlaSil
  12. annnnaaaaaaaaaaaaaaa

    YanıtlaSil
  13. gerekten çok hafif bir tatlıdenemeyenler lütfen denesin beyenecesiniz

    YanıtlaSil
  14. krem şanti toz halide mi dökülmeli bilgilendirirseniz sevivirim

    YanıtlaSil
  15. gönderdiniz tarifleri deniyorum ve çokbeyeniyorum ellerinize salık oktay ustamsizin her yaptınız tarifler evlerde bulunan manzemeler bu yüzden sizlere teşekür ediyorum en güzel günler sizin olsun iş hayatınızda başarılar diliyorum

    YanıtlaSil
  16. kremşanti toz halde katılıyor bayanlar...

    YanıtlaSil
  17. bayılıyoruz aılece tarıflerıne....

    YanıtlaSil
  18. krem şanti toz halindemii :S

    YanıtlaSil
  19. oktay usta ellerine sağlıkçok güzel olduhemen denedim teşekkürlerrrrrrr

    YanıtlaSil
  20. sizi çok seviyorum oktayy ustaaaaaaaaaaaa adamsın helal :)

    YanıtlaSil
  21. inşallah hemen denicem

    YanıtlaSil
  22. bende denemek istiyorum evde kadayıfım var ama kremşenti alacak param yok

    YanıtlaSil
  23. krem şanti nasıl olcak bacııım toz haldemi yani

    YanıtlaSil
  24. krem şanti toz halınde evet,muhallebiyi pişirdikten sonra krem şantiyi içine ilave edip mikserle çırğıp sogumaya bırakıcaksınız..

    YanıtlaSil
  25. krema nedir markette görmedim elde mi yapılıyor satın mı alınıyor

    YanıtlaSil
  26. oktay ustam bütün tariflerin cok güzel eline yüreğine sağlık hepsini annemde deniyor bizde zevkle yiyoruz

    YanıtlaSil
  27. kadayıf da kavruluyor mu?

    YanıtlaSil
  28. evt kadayıf kavrulup kıtır hale getirilıyor

    YanıtlaSil
  29. benım yaptığım daha güzel oluyor:DD:D:

    YanıtlaSil
  30. gercekten cok guzel bır tatlı muhallabısıne lımon kabugu rendesı ekleyınce cok daha guzel bır tatlı oluyor ...

    YanıtlaSil
  31. muhallebisi yapılırken unu brz kavrulursa tatlı hamur gibi tatmaz deneyin derim

    YanıtlaSil
  32. resimdekinin kadayıfı az kızartılmış iyice kızartn siz hanimlar dha çıtır oluyor

    YanıtlaSil
  33. denedim kötüydü gerçekten muhallebyi sade yemnzi terch ederm

    YanıtlaSil
  34. danimarkada ablamlarda ilk defa orda tadina bakmistim guzeldi.

    YanıtlaSil
  35. ben bu tatlıya bayılıyorum ve çocuklarıma bu tatlıdan herzaman yapıyorum

    YanıtlaSil
  36. ben trabzondan semra kurt sizi beğenerek izliyorum 14 yıldır sizin hiç bir bölümünüzü kaçırmadım.Tariflerinizin çoğunu aldım.Sizden çok şeyler öğrendim hayatınızda size sağlık,başarı ve huzur diliyorum...

    YanıtlaSil
  37. ben yedim hiç güzel diğil tercih etmem

    YanıtlaSil
  38. Kadayıf buzlukta beklemıcekmı dıger tarıflerede hep o sekılde yapılmıs bıde sızın resımdekı kadayıf hıc kavrulmdımı bembeyaz duruyo

    YanıtlaSil
  39. kac dk kavrulması gerekıyor kadayıfın

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. kararip yanana kadar kavur iste:)))

      Sil
  40. bu tarıfı yaptındamı begenmedın

    YanıtlaSil
  41. kadayifi kendiniz kavurursaniz bira toz §ekerle inanin daha çok lezzetli oluyor, bi deneyin

    YanıtlaSil
  42. Cok guzel tatli ama ustundeki kadayif ikrmda konulacak

    r

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hayır ikramda konulursa muhallebi sade kalır

      Sil
  43. cok guzel bende yaptim super hata kadayiflari biraz fazla kavurdu suuupppeeeerrr oldu

    YanıtlaSil

Yorum eklemekte zorlananlar için
Yorumlama biçimi: ANONİM seçeneğini seçin