Malzemeler:
Kreması için:
- 5 su bardağı süt
- 1 su bardağı şeker
- 3 çorba kaşığı nişasta
- 3 çorba kaşığı un
- Arzuya göre vanilya sekeri
- 1 paket krem şanti (burada kaymak diye geçiyor sulu bir karışım)
Kadayıflı katı için:
- 250 gram hazır pişmiş kadayıf (bu kadayıf kavrulmuş oluyor normalde sadece üzerine şerbet döküp yediğin kadayıf olacak)
- 2 kaşık tereyağ
- yarım su bardağı şeker
- yarım su bardağı ceviz (iri çekilmiş olacak)
Krema için krem ianti hariç hepsini bir tencereye döküp muhallebi kıvamına gelene kadar kısık ateşte karıştırarak pişirin. Piştikten sonra içine krem şantiyi döküp mikserle iyice çırpıp, soğumaya bir kenara bırakın.
Bir kabın içine kadayıfları elinizle iyice kırın ve küçük küçük parçalar haline getirin.
Sonra bir tavaya tereyağı eritip üzerine iri kıyılmış cevizleri de koyup pembeleşinceye kadar iyice kavurun. Ocağın altını kapatıp üzerine şekeri döküp iyice karıştırın.
Sonra büyük dikdörtgen borcamı alıp altına kadayıflı karışımın yarısını dökün. Sonra muhallebinin tümünü güzelce yayın ve bunun üzerinede kadayıflı karışımın öbür yarısını yayın.
Soğumaya buzdolabına saklayın ve afiyetle yiyin.
lezzetbahceniz.blogspot.com
sevgili oktay usta sizi beyenerek izliyorum yayinizin devamini diliyorum oncelikle emeklerinize cok tesekkur ederim.harika yemeklerve piratik bilgiler veriyorsunuz.bunun icin size ve ekip arkadaslariniza nekadar tesekkur edsek azdir.birde yeni sayfaniz pek iyi olmamais bunusoylemek isterim. eski siteniz daha iyi ve daha rahat bulabiliyorduk.eski sayfanizda sizinle paylasan yemek arkadaslariniz vardi bu yeni sasfassinda yoklar amaba neden eklemediniz bu konu hakkinda bilgilen dirir seniz sok seviniriz.simdiden emeklerinize ekip arkadaslariniza teserkurler.
YanıtlaSiltereyağı üzerine mi dökmeli mi acaba?
YanıtlaSilben bu tarifi biraz daha farklısını yapıyorum muhallebi yerine keşkül yani süper oluyor ellerine sağlık oktay ustam süpersin:)
YanıtlaSilben kayseriden solmaz ben de tariflerinizi cok begeniyorum ama kayseri mantısını yapan karadeniz mantımızı ziyan etti ben yapmak istiyorum prma katılmak istiyorum
YanıtlaSilçok güzel görünüyor bakalım tadıda güzel olacakmı acaba :D
YanıtlaSilkrem şanti yerine krema koyun çok daha güzel oluyor
YanıtlaSilşimdi tarifi aldım yappcam yedikten sonra yorumumuu yappcam :))
YanıtlaSildenemedim ama gorüntü çok güzel. en kısa zamanda deneyeceğim
YanıtlaSiltarifi denedinn ve çokk hafif herkese tavsiye ederim :)
YanıtlaSilyukarıdaki kadayıflı tatlıyı denedim mükemmel oluyor yapmayanlara duyrulur.
YanıtlaSilkrem şantinin toz halini mi yoksa çırpılmış halini mi bırakıyoruz?
YanıtlaSilannnnaaaaaaaaaaaaaaa
YanıtlaSilgerekten çok hafif bir tatlıdenemeyenler lütfen denesin beyenecesiniz
YanıtlaSilkrem şanti toz halide mi dökülmeli bilgilendirirseniz sevivirim
YanıtlaSilgönderdiniz tarifleri deniyorum ve çokbeyeniyorum ellerinize salık oktay ustamsizin her yaptınız tarifler evlerde bulunan manzemeler bu yüzden sizlere teşekür ediyorum en güzel günler sizin olsun iş hayatınızda başarılar diliyorum
YanıtlaSilkremşanti toz halde katılıyor bayanlar...
YanıtlaSilsuper....
YanıtlaSilbayılıyoruz aılece tarıflerıne....
YanıtlaSilkrem şanti toz halindemii :S
YanıtlaSiloktay usta ellerine sağlıkçok güzel olduhemen denedim teşekkürlerrrrrrr
YanıtlaSilsizi çok seviyorum oktayy ustaaaaaaaaaaaa adamsın helal :)
YanıtlaSilinşallah hemen denicem
YanıtlaSilbende denemek istiyorum evde kadayıfım var ama kremşenti alacak param yok
YanıtlaSilkrem şanti nasıl olcak bacııım toz haldemi yani
YanıtlaSilkrem şanti toz halınde evet,muhallebiyi pişirdikten sonra krem şantiyi içine ilave edip mikserle çırğıp sogumaya bırakıcaksınız..
YanıtlaSilkrema nedir markette görmedim elde mi yapılıyor satın mı alınıyor
YanıtlaSiloktay ustam bütün tariflerin cok güzel eline yüreğine sağlık hepsini annemde deniyor bizde zevkle yiyoruz
YanıtlaSilkadayıf da kavruluyor mu?
YanıtlaSilevt kadayıf kavrulup kıtır hale getirilıyor
YanıtlaSilbenım yaptığım daha güzel oluyor:DD:D:
YanıtlaSilgercekten cok guzel bır tatlı muhallabısıne lımon kabugu rendesı ekleyınce cok daha guzel bır tatlı oluyor ...
YanıtlaSilmuhallebisi yapılırken unu brz kavrulursa tatlı hamur gibi tatmaz deneyin derim
YanıtlaSilresimdekinin kadayıfı az kızartılmış iyice kızartn siz hanimlar dha çıtır oluyor
YanıtlaSildenedim kötüydü gerçekten muhallebyi sade yemnzi terch ederm
YanıtlaSildanimarkada ablamlarda ilk defa orda tadina bakmistim guzeldi.
YanıtlaSilben bu tatlıya bayılıyorum ve çocuklarıma bu tatlıdan herzaman yapıyorum
YanıtlaSilben trabzondan semra kurt sizi beğenerek izliyorum 14 yıldır sizin hiç bir bölümünüzü kaçırmadım.Tariflerinizin çoğunu aldım.Sizden çok şeyler öğrendim hayatınızda size sağlık,başarı ve huzur diliyorum...
YanıtlaSilben yedim hiç güzel diğil tercih etmem
YanıtlaSilKadayıf buzlukta beklemıcekmı dıger tarıflerede hep o sekılde yapılmıs bıde sızın resımdekı kadayıf hıc kavrulmdımı bembeyaz duruyo
YanıtlaSilkac dk kavrulması gerekıyor kadayıfın
YanıtlaSilkararip yanana kadar kavur iste:)))
Silbu tarıfı yaptındamı begenmedın
YanıtlaSilkadayifi kendiniz kavurursaniz bira toz §ekerle inanin daha çok lezzetli oluyor, bi deneyin
YanıtlaSilCok guzel tatli ama ustundeki kadayif ikrmda konulacak
YanıtlaSilr
Hayır ikramda konulursa muhallebi sade kalır
Silcok guzel bende yaptim super hata kadayiflari biraz fazla kavurdu suuupppeeeerrr oldu
YanıtlaSil