
Malzemeler :
* 4 su b.un
* 1 tatlı k.tuz
* 3 çorba k.zeytinyağı
* Su
İç harcı için:
* 5 haşlanmış patates
* 2 soğan
* Tuz, karabiber
* Sıvıyağ
Ara katlar için:
* 2 çorba k.tereyağı
Üzeri için:
* Yumurta sarısı
Hazırlanışı :
Hamuru için karıştırma kabına unu alın. Üzerine tuzu serperek harmanlayın. Ortasını açarak zeytinyağı ve alabildiği kadar ılık su ekleyerek hamuru yoğurun. Hazırladığınız hamuru ortalama 9 bezeye ayırarak merdane ile servis tabağı büyüklüğünde açın.
Diğer tarafta iç harcı için soğanları yemeklik doğrayarak sıvıyağda kavurun. Üzerine haşlanmış patatesleri küp doğrayarak ekleyin. Tuzunu ve karabiberini ayarlayarak bir süre daha kavurun.
Açtığınız hamurları aralarına eritilmiş tereyağı sürerek üst üste dizin. Üzerine bastırarak açın. Çiğ börek yapar gibi hamuru uzunlamasına şeritler halinde keserek daha sonra da yanlamasına kesin ve kareler elde edin. Her birine iç harçtan paylaştırarak zarf şeklinde kapatın. Yağlanmış fırın tepsisine dizerek üzerine yumurta sarısı sürerek bir süre beklettikten sonra 180 derecelik fırında pişirin.
oktay usta beni stüdyona davet etmeni isityorum çünkü sen ne kedar yemek yapmayı biliyorsan al bendende o kadar bekliyorum
YanıtlaSilben çok beğeniyorum tariflerinizi biraz kısa yoldan anlatsaz iyi olur
YanıtlaSiltariflerinizi çok beğeniyoruz.
YanıtlaSilcok tesekur edrim bize bu kolayligi sagladigin icin ellerin dert gormesin kendine iyi bak bize lazimsin
YanıtlaSilbence bütün tariflerin de çok güzel ustacım ellerine sağlık :)
YanıtlaSilharika olur deneyecegim umarım beceririm
YanıtlaSilselam Oktay usta ve onun muthis ekibi. ALLAH size ve proqraminiza uzun omurler versin.
YanıtlaSildenedim,çok güzel oldu.patatesler küp küp doğranmayıp ezilse daha iyi olur diye düşünüyorum.nacizane önerim.teşekkürler.
YanıtlaSilçok teşekkür ederiz VAROL OKTAY USTA
YanıtlaSilbunu yapmayi denedim bugun,nedense cok kurudu yaaa
YanıtlaSil