19 Ekim 2008 Pazar

Fırında Palamut



Malzemeler :

5 palamut
2 soğan
4 domates
6 biber
limon
zeytinyağı
tuz,karabiber

Üzeri için:
maydanoz

Hazırlanışı :
İlk olarak soğanları piyaz şeklinde kesin.Fırın tepsisine soğanları alın.Biberleri iri olarak kesin.Domatesleri küp olarak kesin.Palamutları halka şeklinde kesin.Tepsiye palamutları dizin.Palamtun üzerine sıvıyağ,tuz,tane karabiber ve 2 yada 3 yaprak defne yaprağı ilave edin.Üzerine limon dilimleri ilave edin.


Palamutları önceden ısıılmış olan 180 dercelik fırına verip palamutların üzeri kızarana kadar fırında tutun.Daha sonra palamutların üzerine domates ve biberleri ilave edip tekrar 180 derecelik fırına verin.

2 yorum:

  1. çok saol güzel yemeğe benziyor

    YanıtlaSil
  2. ustacım ben palamutu böyle buğlama usulü sevmiyorum. bir de bu aralar diyetteyim de yağda da olmaz. ızgara yapabilme olanağım da yok. acaba zeytin yağı ve sarımsakta marine edip karabiberli ve körili olsa tatı asıl olur sence?

    YanıtlaSil

Yorum eklemekte zorlananlar için
Yorumlama biçimi: ANONİM seçeneğini seçin