Malzemeler :
- 1 kg. incir
- 1 su b. toz şeker
- kabuk tarçın
- 2 çorba k. sıvıyağ
- 1 çay b. su
Üzeri için:
- Dondurma
Hazırlanışı :
İncirlerin uç kısımlarını kesin ve artu şeklinde kesin.Fırın tepsisine incirleri dizin.Üzerilerine kabuk tarçını kırın.1 su bardağı toz şekeri incirlerin üzerine serpin.
Fırın kabını yağlı kağıt ile kapatın.Önceden ısıtılmış olan 190 derecelik fırında pişirin.İncirler fırından çıktıktan sonra servis tabağına alıp dondurma ile servis edin.
incir tatlısının bir de sütle yapılanı varmış onun da tarifini paylaşırsanız sevinirim
YanıtlaSil1çay
YanıtlaSilb.su ne oldu
ustam yemekleriniz sadece goze degil eminim agiz tadina da hitab ediyodur,ellerinize saglik
YanıtlaSiltaze ıncırle de olurmu acaba bu tatlı..
YanıtlaSilçok severim oktay ustanın tarifini uygulayacagım
YanıtlaSiltaze incirle olmaaaaaaaaaaaz..........
YanıtlaSilkuru incir dememiş ama
YanıtlaSilƸӜƷ bi bardak suyu tatlının üstüne afiyetle içtik mi oktay ustam.. tabi tatlı üstüne su içmek elzemdir.))
YanıtlaSil