21 Ekim 2008 Salı

İncir Tatlısı


Malzemeler :


  • 1 kg. incir
  • 1 su b. toz şeker
  • kabuk tarçın
  • 2 çorba k. sıvıyağ
  • 1 çay b. su

Üzeri için:

  • Dondurma

Hazırlanışı :
İncirlerin uç kısımlarını kesin ve artu şeklinde kesin.Fırın tepsisine incirleri dizin.Üzerilerine kabuk tarçını kırın.1 su bardağı toz şekeri incirlerin üzerine serpin.
Fırın kabını yağlı kağıt ile kapatın.Önceden ısıtılmış olan 190 derecelik fırında pişirin.İncirler fırından çıktıktan sonra servis tabağına alıp dondurma ile servis edin.

8 yorum:

  1. incir tatlısının bir de sütle yapılanı varmış onun da tarifini paylaşırsanız sevinirim

    YanıtlaSil
  2. 1çay
    b.su ne oldu

    YanıtlaSil
  3. ustam yemekleriniz sadece goze degil eminim agiz tadina da hitab ediyodur,ellerinize saglik

    YanıtlaSil
  4. taze ıncırle de olurmu acaba bu tatlı..

    YanıtlaSil
  5. çok severim oktay ustanın tarifini uygulayacagım

    YanıtlaSil
  6. taze incirle olmaaaaaaaaaaaz..........

    YanıtlaSil
  7. ƸӜƷ bi bardak suyu tatlının üstüne afiyetle içtik mi oktay ustam.. tabi tatlı üstüne su içmek elzemdir.))

    YanıtlaSil

Yorum eklemekte zorlananlar için
Yorumlama biçimi: ANONİM seçeneğini seçin