15 Eylül 2008 Pazartesi

Boşnak Böreği



Malzemeler :

* 5 su b.un
* 1 çay b.sıvıyağ
* tuz
* su

İç harcı için:

* beyaz peynir
* maydonoz

Üzeri için:

* 1 yumurta

Hazırlanışı :

5 su b. un karıştırma kabına alınır. Üzerine tuz, su ve sıvıyağ alınarak kulak memesi kıvamında bir hamur hazırlanır.Hazırlanan hamur 5 bezeye ayrılarak açılabildiği kadar açılır. Daha sonra üzerine sıvıyağ gezdirilerek biraz da elle açılır. Daha sonra maydanoz ve peynir ile iç harç hazırlanır. Hazırlanan harç hamura yayıldıktan sonra bir ucundan
kıvırmaya başlanarak sarılır. Bütün hamurlar için aynı işlem tekrarlanır ve dolama börek gibi yağlanmış tepsiye dizilir. Üzerine yumurta sürülerek 170 derecede pişirilir.

5 yorum:

  1. OKTAY USTA Bİ SORUM OLACAK PEKİ BÖREĞİ YAPARKEN İÇİNE MAYA KATILMAYACAKMI MAYASIZ OLURMU?

    YanıtlaSil
  2. oktay usta boşnak böreğini yaptım çokda uğraştım baklava gibi incede açtım ama çok kötü bi börek oldu.evde hiç kimse yemedi çok hamur oldu.tv de daha güzel görünüyordu.

    YanıtlaSil
  3. teşekkürler:)

    YanıtlaSil
  4. sana bu yemekleri nete koydugun için çok tesekkür ediyorum böregin tarifini aldım denemeye gidiyom tesekkür ler

    YanıtlaSil
  5. Adim tuba yemeklerini cok begeniyorum cok lezzetli görünüyorlar cogunu evde deniyorum tadida cok güzel oluyor

    YanıtlaSil

Yorum eklemekte zorlananlar için
Yorumlama biçimi: ANONİM seçeneğini seçin