.jpg)
Malzemeler :
* 5 su b.un
* 1 çay b.sıvıyağ
* tuz
* su
İç harcı için:
* beyaz peynir
* maydonoz
Üzeri için:
* 1 yumurta
Hazırlanışı :
5 su b. un karıştırma kabına alınır. Üzerine tuz, su ve sıvıyağ alınarak kulak memesi kıvamında bir hamur hazırlanır.Hazırlanan hamur 5 bezeye ayrılarak açılabildiği kadar açılır. Daha sonra üzerine sıvıyağ gezdirilerek biraz da elle açılır. Daha sonra maydanoz ve peynir ile iç harç hazırlanır. Hazırlanan harç hamura yayıldıktan sonra bir ucundan
kıvırmaya başlanarak sarılır. Bütün hamurlar için aynı işlem tekrarlanır ve dolama börek gibi yağlanmış tepsiye dizilir. Üzerine yumurta sürülerek 170 derecede pişirilir.
OKTAY USTA Bİ SORUM OLACAK PEKİ BÖREĞİ YAPARKEN İÇİNE MAYA KATILMAYACAKMI MAYASIZ OLURMU?
YanıtlaSiloktay usta boşnak böreğini yaptım çokda uğraştım baklava gibi incede açtım ama çok kötü bi börek oldu.evde hiç kimse yemedi çok hamur oldu.tv de daha güzel görünüyordu.
YanıtlaSilteşekkürler:)
YanıtlaSilsana bu yemekleri nete koydugun için çok tesekkür ediyorum böregin tarifini aldım denemeye gidiyom tesekkür ler
YanıtlaSilAdim tuba yemeklerini cok begeniyorum cok lezzetli görünüyorlar cogunu evde deniyorum tadida cok güzel oluyor
YanıtlaSil