Triliçe |
Ülkemizde pek fazla bilinmeyen ama lezzeti eşsiz olan bir tarif ile karşınızdayız. İşte karşınızda nefis trileçe tatlısı tarifi!
Malzemeler
Hamur İçin
- 5 tane yumurta
- 4 yemek kaşığı şeker
- 5 yemek kaşığı un
- 1 paket kabartma tozu ve vanilin
Sosu İçin
- 3 su bardağı süt
- Yarım su bardağı şeker
- 2 kutu krema
Karamel Sos İçin
- 3 yemek kaşığı şeker
- 1 kutu krema
- 1 tatlı kaşığı tereyağı
Yapılışı
Geniş bir kaba yumurta ve şekerleri koyup iyice çırpalım. Ardından vanilya, kabartma tozu ve unu da ilave edip iyice karıştıralım. Tepsi veya borcama karışımı döküp 175 derecelik fırında hafif kızarana kadar pişirin. Daha sonra sosları kekimizin üzerine ilave edip bekletelim. Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
Yorum eklemekte zorlananlar için
Yorumlama biçimi: ANONİM seçeneğini seçin