19 Nisan 2016 Salı

TRİLİÇE TARİFİ

Triliçe
Triliçe

Ülkemizde pek fazla bilinmeyen ama lezzeti eşsiz olan bir tarif ile karşınızdayız. İşte karşınızda nefis trileçe tatlısı tarifi!

Malzemeler

Hamur İçin

  • 5 tane yumurta
  • 4 yemek kaşığı şeker
  • 5 yemek kaşığı un
  • 1 paket kabartma tozu ve vanilin

Sosu İçin

  • 3 su bardağı süt
  • Yarım su bardağı şeker
  • 2 kutu krema

Karamel Sos İçin

  • 3 yemek kaşığı şeker
  • 1 kutu krema
  • 1 tatlı kaşığı tereyağı



Yapılışı


Geniş bir kaba yumurta ve şekerleri koyup iyice çırpalım. Ardından vanilya, kabartma tozu ve unu da ilave edip iyice karıştıralım. Tepsi veya borcama karışımı döküp 175 derecelik fırında hafif kızarana kadar pişirin. Daha sonra sosları kekimizin üzerine ilave edip bekletelim. Afiyet olsun.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorum eklemekte zorlananlar için
Yorumlama biçimi: ANONİM seçeneğini seçin