![]() |
Kifle |
Malzemeler:
- 2 su bardağı süt
- 1 su bardağı su (her ikisi de ılık olacak)
- 1çay bardağı sıvıyağ
- 1 çay bardağı yoğurt
- 2 yumurta (sarıları üzeri için kullanılacak)
- 1 paket yaş maya
- 2 tatlı kaşığı şeker
- 2 yemek kaşığı tuz (silme)
- 4 yemek kaşığı sirke
- 1 paket margarin ya da tereyağı (250 gr)
- Aldığı kadar un
İçi İçin:
- Peynir veya kavrulmuş kıyma
- İsteğe göre çörekotu, susam, haşhaş tohumu
- Maya, ılık su ve süt içinde eritilip şeker ilave edilir.
- Bu karışım kabarana kadar (yaklaşık 10 dakika) mayalandırılır
- Margarin hariç tüm malzemeler eklenip yoğrulur.
- Hamur 3 parçaya ayrılır.
- Her parçadan cevizden biraz büyük 10 yumak yapılır.
- Yumaklar minik, minik açılıp, aralarına nohut büyüklüğünde parçaşanmış margarinler eşit olarak dağıtılıp üst üste konulur. (en üst parçaya yağ sürülmez)
- Sonra merdane ile üst üste yerleştirilen hamurlar açılıp büyük bir yufka elde edilir.
- Açılan hamur üçgen olarak 16 eşit parçaya bölünür.
- İçerisine hazırlanan iç peynir koyulup sigara böreği gibi sarılıp kenarlarından kıvrılarak ay şekli verilir.
- Ayrılmış olan yumurta sarısı üzerlerine sürülüp, susam serpiştirilip 175 c de kızarana kadar pişirilir.
Tarifin Özellikleri:
- Mayalı hamurlara örnektir.
- Bu ölçülerden 48 adet çıkıyor.
- Kullanılan malzeme fırın tepsisi
- Maliyeti 15 tl'dir.
güzel olmuş
YanıtlaSilya pardon ama ben yemek yapmaktan pek anlamıyorum köfte yapmam gerek yardımcı olurmusunuz ögrenciyim ve yaptıgım harcı buzdolabında saklamam gerekiyo ki acil durumlarda yapabileyim bana bu konuda yardımcı olurmusunz bi tarif verirmisiniz acaba :?
YanıtlaSilbunu tarifi deneyen oldumu?
YanıtlaSilGuzelmis...Mutlaka deneyecem...
YanıtlaSilhamur yogurulduktan sonra dinlendirilmiyo mu?bide sekil verildikten sonra da firin tepsisinde de dinlendirilmiyo mu? annem hem hamuru hemde firin tepsisinde dinlendiriyor ondan sonra firina pismeye brakiyo tm anliyamadim burdaki olayi goruntusu guzel denemek istiyorum yarfimci olursaniz sevinirim sayin admin
YanıtlaSil