6 Ağustos 2012 Pazartesi

Hindistan Cevizli Vişneli Tatlı

Hindistan Cevizli Vişneli Tatlı
Hindistan Cevizli Vişneli Tatlı

MALZEMELER


  • yarım pasta keki
  • 1 lt. süt
  • 1 su b. toz şeker
  • 1 çorba k. mısır nişastası
  • 2 çorba k. pirinç unu
  • 1 su b. hindistan cevizi
  • 1 pk. vanilya

VİŞNE SOSU İÇİN:

  • 400 gr. vişne
  • 1 çay b. toz şeker
  • 1 su b. su
  • 1 çorba k. nişasta



HAZIRLANIŞI: 

Keki yuvarlak cam fırın kabına alıyoruz ve elimizle ufalıyoruz.Sütü tencereye döküyoruz. İçine şekeri, nişastayı, pirinç ununu ve vanilyayı koyuyoruz. Çırpma teliyle karıştırarak pişirmeye başlıyoruz. Göz göz olup kaynamaya başlayınca karıştırmayı bırakmadan içine hindistan cevizini ilave edip karıştırıyoruz. Altını kapatıyoruz ve ufaladığımız kekin üzerine gezdirerek döküyoruz. Kekin üzerini tamamen kaplıyoruz.

Vişneyi ayrı bir tencereye alıyoruz. İçine suyunu döküp kaynatıyoruz. Kaynamaya başlayınca şekerini ilave ediyoruz. Nişastanın içine az su koyarak, nişastayı eritiyoruz.

Nişastayı da vişne tenceresine dökerek karıştırıyoruz. Kıvamını bağlıyoruz ve biraz daha kaynatıyoruz. Tatlının kreması biraz soğuyup kabuk bağlayınca üzerine vişneli sosu döküyoruz. Soğuyunca servis ediyoruz.

3 yorum:

  1. Merhabalar Oktay usta Nasılsınız Ramazanınız hayırlı ve bereketli olsun.
    Kahvaltılık ''Prenses'' çok severek yediğimiz kahvaltı çeşidi, sizinle paylaşmamı istediler Dilay ve Nilay kızlarım.:) Sizlerin proğramını severek izliyoruz ve yemekleri de evde uyguluyoruz.Eğitici ve öğretici bir proğram çünkü mutfak başlı başına bir sanat ve şifa teknesi bu yüzden bereketlidir hele birde usta aşçımız Okay Usta sihirli ellerinle dokununca mucizeler orataya döküliyor.
    Kahvaltılık ''Prenses''
    Malzemeler:
    - 2 Kg. Kırmızı etli biber / közlenmiş
    - 1 çay bardağı zeytin yağı
    - tuz ustasından tadınca
    - 700-750 gr. beyaz peynir-tercihen sert/ rendelenmiş
    - 1 tatlı kaşığı toz şeker
    Yapılışı:
    Kırmızı biberler közleniyor poşetin çine koyarak yarım saat bekletiliyor buharlaştığı için daha kolay ve rahat soyulması açısından, tohum kısmı temizleniyor rondodan geçirilip zeytin yağ ile berebar biberler tencereye alınıyor toz şeker ilave oluyor Karıştırarak başından ayrılmadan salça gibi patlıyor ateşi sonradan kısmakta fayda var. Kısık ateşte pişen yemekler her zaman daha lezetli oluyorbirde odun ateşi oldu mu( hmmmmm değmeyin keyfime) biraz piştikten sonra rendelenmiş peynir ilave oluyor ağaç kaşıkla karıştırmaya devam ediyoruz.Ustasından tuzun tadını ayarlıyoruz kısık ateşte 2-3 dk. karıştırıyotuz. ister sıcak ekmek üstü ister soğuk ekmek üstü mükemmel bir lezet kahvaltıda.:) bu arada soğuduktan sonra buzdolabında cam kavanozda 3 gün muhafaza edebilirsiniz bizde 2 günde tüketiliyor. Afyet olsun Teşekkürler İyiki Varsınız Şimdiden Kandilinizi ve Ramazan Bayramınızı Kutlarız Rabbim Sağlık, Afiyet ve Sevgisinle sizleri rızıklandırsın Bolluk Bereket Bütünlük içinde İnşallah. Amin.

    YanıtlaSil

Yorum eklemekte zorlananlar için
Yorumlama biçimi: ANONİM seçeneğini seçin