2 Ağustos 2012 Perşembe

Bademli Çıtır Helva


Bademli Çıtır Helva
Bademli Çıtır Helva

Malzemeler:

  • 3 su b. irmik
  • 2 çorba k. tereyağı
  • 1 su bardağı badem
  • 1 çay bardağı sıvıyağ
Şerbeti için:
  • 4 su bardağı süt
  • 1 su bardağı su
  • 3 su bardağı toz şeker
Üzeri için:
  • 4 çorba k. esmer toz şeker
Hazırlanışı:

2 çorba kaşığı tereyağını tencereye alarak eritin.Üzerine irmiği ve bademi ekleyerek kısık ateşte karıştırarak pişirin. Diğer tarafta şerbeti için süt, su ve toz şeker ekleyerek pişmeye alın.İrmik kavrulunca üzerine şerbeti verilerek kısık ateşte karıştırılır. Yoğunlaşınca altını kapatın. İlk sıcaklığı çıkınca esmer şekeri de karıştırarak servis yapın.

3 yorum:

  1. merhabalar yaptim irmik helvasini cok tatli oldu ama biraz sekeri fazla gibime geldi;)2.7 su b. toz seker bence yeterli.tabiki herkezin damak tadi farkli;)tsk ler hizmetleriniz icin

    YanıtlaSil
  2. yaptım denedim OKTAY USTANIN yemekleri tatlıları süpern hele hele ÇITIR HELVA

    YanıtlaSil
  3. oktay ustacım programınız cok güzel çok beğeniyorum başarılar yarın un helvası yapın...

    YanıtlaSil

Yorum eklemekte zorlananlar için
Yorumlama biçimi: ANONİM seçeneğini seçin