23 Temmuz 2012 Pazartesi

MENGEN ÇORBASI

MENGEN ÇORBASI
MENGEN ÇORBASI

Malzemeler :


  • 4 Çorba K. Bulgur
  • 2 Çorba K. Domates Salçası
  • 1 Tatlı K. Biber Salçası
  • 1 Soğan
  • 1 Çorba K. Tereyağı
  • 2 Çorba K. Un
  • 3 Su B. Et Suyu
  • Su
  • Tuz
  • Nane
  • Pul Biber



Hazırlanışı:

Bulguru haşlayın. Tereyağını tencerede eritin. Soğanı doğrayın ve tereyağında kavurun. Unu da ekleyip kavurduktan sonra salçaları ilave edin. Soğuk suyunu dökün. Et sularını ilave edin. Haşlanmış bulguru da ilave edin. Baharatlarını atın. Servis tabağına alın.

4 yorum:

  1. mengen çorba tarifinden doğrusu bi şey anlmadım.Haşlanmış bulgura soğusu soslar ilave edildikten sonra pişirilmeden nasıl servis tabağına alınır ki.)))

    YanıtlaSil
  2. bende anlamadim

    YanıtlaSil
  3. nediyo bulguru koyun baharatlarida ondan sonra tabiykide 12 dakika kaynatip servis tabalincak
    gina a

    YanıtlaSil
  4. ben yaptım çok güzel oluyo..çok da sağlıklı bi çorba..muhakkak deneyin derim

    YanıtlaSil

Yorum eklemekte zorlananlar için
Yorumlama biçimi: ANONİM seçeneğini seçin