![]() |
MENGEN ÇORBASI |
Malzemeler :
- 4 Çorba K. Bulgur
- 2 Çorba K. Domates Salçası
- 1 Tatlı K. Biber Salçası
- 1 Soğan
- 1 Çorba K. Tereyağı
- 2 Çorba K. Un
- 3 Su B. Et Suyu
- Su
- Tuz
- Nane
- Pul Biber
Hazırlanışı:
Bulguru haşlayın. Tereyağını tencerede eritin. Soğanı doğrayın ve tereyağında kavurun. Unu da ekleyip kavurduktan sonra salçaları ilave edin. Soğuk suyunu dökün. Et sularını ilave edin. Haşlanmış bulguru da ilave edin. Baharatlarını atın. Servis tabağına alın.
mengen çorba tarifinden doğrusu bi şey anlmadım.Haşlanmış bulgura soğusu soslar ilave edildikten sonra pişirilmeden nasıl servis tabağına alınır ki.)))
YanıtlaSilbende anlamadim
YanıtlaSilnediyo bulguru koyun baharatlarida ondan sonra tabiykide 12 dakika kaynatip servis tabalincak
YanıtlaSilgina a
ben yaptım çok güzel oluyo..çok da sağlıklı bi çorba..muhakkak deneyin derim
YanıtlaSil