MALZEMELER:
- yarım ekmek kadayıfı
- 1 lt. su
- 1 kg toz şeker
- yarım limon
KAYMAĞI İÇİN:
- 2 su b. süt
- 2 çorba k. irmik
- 2 çorba k. toz şeker
- 1 pk. vanilya
- yeşil fıstık
HAZIRLANIŞI:
Şekerin az bir kısmını tencereye döküyoruz. Yarım limonu bir çatala geçiriyoruz ve şekerin üzerinde gezdirerek karamel haline getiriyoruz. Üzerine dikkatli bir şekilde suyu döküyoruz. Karıştırıyoruz ve kalan şekeri de döküyoruz. Sütü ayrı bir tencereye döküyoruz.
İrmiği, şekeri ve vanilyayı da ilave edip çırpma teliyle karıştırarak pişiriyoruz. Ekmek kadayını geniş bir tepsiye koyuyoruz. Suyla ıslatıyoruz ve ekmeği kırmamaya özen göstererek suyunu sıkıyoruz. Üzerine karamelli şerbetini döküyoruz. Tepsiyi ocağa alıyoruz ve bir yandan kısık ateşte pişiriyoruz.
Kadayıfın birkaç yerine kürdan batırıyoruz ki şerbeti güzel çeksin. Kepçeyle ara ara kenardaki şerbetini alıp üzerine döküyoruz. Ekmek kadayıfı pişince altını kapatıyoruz ve kaymağı üzerine döküyoruz. Yeşil fıstıkla süslüyoruz. Soğuyunca servis ediyoruz.
سلام
YanıtlaSilسلام من از طرفداران شما هستم و همیشهبرنامه های اشپزی شما را نیگاه میکنم و هر روز برنامه های شما را دنبال میکنم میخواهم برای شما زعفران بفرستم ولی نمیدانم به چه ادرسی بفرستم اشپز خانه جدیتان را هم تبریک میگویم واقعا قشنگ وزیبا هیت مخصوصا قسمت باغچه دختر هایت را از طرف من ببوس دوستدار شما فریبا از اردبیل
YanıtlaSilJe sais pas l'arabe.
Sil