![]() |
Sevgililer Günü Pastası |
Malzemeleri:
- 175 gram veya 1 ve 1/2 su bardağı kek unu
- 2 tatlı kaşığı kabartma tozu
- 5 yemek kaşığı kakao
- 115 gram veya 1/2 su bardağı pudraşeker
- 2 adet yumurta, çırpılmış
- 15 ml veya 1 yemek kaşığı pekmez
- 150 ml veya 2/3 su bardağı ayçiçeğiyağı
- 150 ml veya 2/3 su bardağı süt
Dolgu malzemesi için:
- 3 yemek kaşığı çilek reçeli
- 150 ml. veya 1/4 su bardağı kremşanti
- 115 gram çilek dilimlenmiş
Süsleme için:
- Bir miktar Çikolatalı fondan Kalp şeklinde çikolata
- Pudraşeker, serpmek için
Yapılışı:
- Fırını 160°C’de ısıtın. 20 cm’lik derin ve kalp şeklindeki kek kalıbını yağlayın ve dibine yağlıkağıt serin. Kek unu, kabartma tozunu ve kakaoyu geniş bir kaseye alın. Şekeri ilave edip karıştırın.
- Yumurtaları, pekmezi, ayçiçeğiyağını ve sütü ekleyip düzgün bir hamur elde edene kadar çırpın.
- Hamuru, hazırladığınız kalıba döküp yayın. Önceden ısıtılmış fırında iyice kabarıp sertleşene kadar yaklaşık 45 dakika pişirin. Fırından çıkarıp ılınmaya bırakın. Kalıptan çıkarıp soğuması için bekletin.
- Keskin bir bıçakla keki enine ortadan ikiye kesin. Alt keki servis tabağına alın. Üzerini çilek reçeliyle kaplayın.
- Kremşantiyi çırpıp çilekleri ilave edin. Kremayı kekin üzerine sürün. Diğer keki üzerine yerleştirin. Çikolatalı fondanla kekin üzerini kaplayın. Çikolata kalpleriyle süsleyip pudraşeker serpin.
Siteniz hayirli ugurlu olsun. Guzel tarilfer tum guzellikler burada..
YanıtlaSilSevgiler..
sitenize yeni geldim, çok beğendim tarifleriniz de çok muhteşem.
YanıtlaSilsevgililer gününe 2 gün kala böyle bir tarif hiç fena değil.
YanıtlaSilHm.. çok güzel oldu. Takipçinizim :)
YanıtlaSil