7 Ağustos 2011 Pazar

Sote Tavuklu Kabak Beğendi


Malzemeler

  • 1 Tavuk Göğsü
  • 4 Yeşil Biber
  • 2 Domates
  • 2 Diş Sarımsak
  • 1 Çorba K. Domates Salçası
  • Sıvıyağ
  • Tuz
  • Değirmen Karabiber
Beğendisi İçin:
  • 4 Kabak
  • 2 Çorba K. Un
  • 2 Su B. Süt
  • 125 Gr. Kaşar Peyniri
  • 1 Çorba K. Tereyağı
  • Tuz
  • Karabiber
  • Sıvıyağ


HAZIRLANIŞI

Kabakları soyup rendeliyoruz. Biraz sıvıyağ ile kavuruyoruz. Tavuk göğsünü kuş başı doğruyoruz.

Doğranmış domatesleri ve biberleri doğruyoruz.
Beğendisi için, tereyağını tencerede eritiyoruz. Unu ekleyip kavuruyoruz. Sotelenmiş kabakları ekleyip kavuruyoruz. Sütünü ekleyip karıştırmaya devam ediyoruz.

Kıvamını alınca rendelenmiş kaşar peyniri, tuz ve karabiberi ekleyip biraz daha pişiriyoruz.

Sote tavuk için, kuşbaşı doğranmış tavuk etini sıvıyağ ile kavuruyoruz. Kavrulduktan sonra biber ve domatesleri ekliyoruz. Rendelenmiş sarımsak, domates salçası, tuz ve karabiberi ekleyip kavurmaya devam ediyoruz.

Pişen kabak beğendiyi servis tabağına koyuyoruz. Üzerinede sotelenmiş tavuklarımızı koyup servis ediyoruz.

3 yorum:

  1. ikinciye yapıyorum çok nefis

    YanıtlaSil
  2. valla ilk defa yapcam ama kabak begendisi kisminda kasari sutu kabagi unu ayni kapta pisirmesi ve bunun uzerine et sote koymasi sacma geldi

    YanıtlaSil

Yorum eklemekte zorlananlar için
Yorumlama biçimi: ANONİM seçeneğini seçin