10 Mayıs 2011 Salı

Patates Beğendili Kuzu Tarifi

Patates Beğendili Kuzu
Malzemeler :

  • 400 Gr. Kuzu Kuşbaşı
  • 1 Soğan
  • 3 Köy Biberi
  • 1 Çorba K. Biber Salçası
  • 1 Çorba K. Domates Salçası
  • Sıvıyağ
  • Tane Karabiber
  • Biberiye
  • Su
  • Tuz



Beğendisi İçin:

  • 3 Haşlanmış Patates
  • 1 Çorba K. Un
  • 1 Çorba K. Tereyağı
  • 1,5 Su B. Süt
  • Kaşar Peyniri
  • Muskat
  • Tuz

Hazırlanışı
Soğanları ince bir şekilde doğrayıp biraz sıvıyağ ile kavuruyoruz. Köy biberlerini doğrayıp soğanlarla birlikte kavuruyoruz.
Kuş başı etide ekleyip kendi suyunu verip çekene kadar kavuruyoruz. Etlerimiz kavrulduktan sonra biber ve domates salçası, tane karabiber, tuz ve 1 çay bardağı suyu katıp pişiriyoruz.
Altını kapatmaya yakın biberiyesini koyup biraz daha karıştırıyoruz. Beğendisi için, haşlanmış patatesleri rendeliyoruz. Bir tencerede süt, tereyağı ve unu karıştırıp sosumuzu elde ediyoruz.
Rendelenmiş patatesleri ekliyoruz. Kaşar peynirini de rendeleyip ekliyoruz. Tuz ve muskatı da katıp biraz karıştıktan sonra altını kapatıyoruz.
Pişen beğendiyi servis tabağının altına, iyice sotelenmiş kuzu etimizide beğendinin üzerine koyup servis ediyoruz. İsteğe göre etin üzerini biberiye ile süsleyebiliriz.

6 yorum:

  1. Slm ortay usta verdigin tarifler cok guzel ellerini sagilk programin devamini dileril aeo saygilar

    YanıtlaSil
  2. Slm oktay usta tahinli acmayi denedim guzel olmadi neden olmadigini yazarsan cok sevinirim aeo saygilar

    YanıtlaSil
  3. Slm oktay usta tahinli acma pogacayi denedim olmadi sence niye olmadi aeo

    YanıtlaSil
  4. Bugun tarife bakarak yaptim cok lezzetli

    YanıtlaSil
  5. çooook qüzel oktay usta tşk

    YanıtlaSil

Yorum eklemekte zorlananlar için
Yorumlama biçimi: ANONİM seçeneğini seçin