Malzemeler
- 1 adet yumurta
- 1 tane yumurta sarısı
- 1,5 kahve fincanı süt
- 3 çorba kaşığı sıvı yağ
- 1 fiske tuz
- 1 çorba kaşığı sirke
- aldığı kadar un
- buğday nişastası
- Kıyılmış ceviz ve yumurta akı (ben fındık, tarçın ve şeker karışımı ve yumurta akı kattım)
- Üstüne;100 gram margarin veya tereyağı
- Şerbeti için:
- 2 su bardağı şeker
- 1,5 su bardağı su
- 3-4 damla limon suyu
Şerbet için olan malzemeyi bir tencereye alıp kaynatıyoruz ve soğumaya bırakıyoruz.
Önce hamuru için olan sıvı malzemeleri katıp karıştırıyoruz,ununu ve tuzunu ilave edip yoğuruyoruz.Ele yapışmayan bir kıvamda olmalı.Bu yoğrulan hamuru 10 küçük bezeye ayırıyoruz.Her birini nişasta serperek küçük tatlı tabağı kadar açıyoruz.Her kata nişasta serpiyoruz.10 katlı hamuru önce elimizle biraz açıp sonra oklava yardımıyla tepsi büyüklüğünde açıyoruz.Onları su bardağı ağzıyla kesiyoruz.İçine ceviz ve yumurta akı karışımını veya benim yaptığım gibi fındık,tarçın,şeker ve yumurta akını koyup dudak şekli verip tepsiye diziyoruz.Bir tavada eritip kaynattığımız margarin veya tereyağını tatlının üstüne kaşık yardımıyla döküyoruz.170 derecelik fırında üstleri kızarana kadar pişiriyoruz.(30-35 dakika da pişti.)
Soğuk şerbeti ılık tatlıya döküyoruz.
Not:Bu tatlı baklava gibi açması zor bir tatlı değil ilk kez yapanlar bile rahatlıkla yapabilir.Nişastalı tatlılar zor gibi geliyor ama değil üstelik çıtır çıtır ve hamurlaşmaması sebebiyle hamurlu tatlılara göre de tercih edilebilir.
nerminbayraktar.blogcu.com
Mükemmel gözüküyor. Ellerinize sağlık...
YanıtlaSilsuper bir tarif
YanıtlaSilSİZİN BU TARİFLERİ YAPMAMAK VE KİLO ALMAMAK MÜMKÜN DEĞİL
YanıtlaSilCok guzel gorunuyor! banda bir parca var mi?
YanıtlaSilsana yok biz yicez bikere ahaha :D salakmısın sen ya :d
Silcok guzel tarif
YanıtlaSilAllah razı olsun
YanıtlaSilçok güzel görünüyor ellerinize sağlık ÇATALZEYTİN den selamlar
YanıtlaSilokay usta proglarinizi hep izliyorum cok hijyeniksiniz her yaptiginiz tarifler ayri guzel arkadas dogru soyluyor acaip kilo aliyoruz cunku tarifler mukkemmel ben hemen hemen hepsini yaptim sayilir hep deniyorum cok guzel oluyorlar
YanıtlaSiltşk ..ellerınıze saglık
YanıtlaSilOKTAY USTANIN HER TARİFİ MÜKEMMEL TEŞEKKÜRLER
YanıtlaSiltarifiniz güzel teşekkürler
YanıtlaSiltek kelimeyle harika.
YanıtlaSilcok begentim elerine saglik
YanıtlaSilsayin yorumcular !
YanıtlaSiliyi güzel,harika ,mükemmel!
ama, denedinizmiki bu yorumlari yaziyorsunuz!
deneyin ondan sonra iyisini mükemmelini yazin veyahut olmadi deyin !
çok güzel herkese tavsiye ederim
YanıtlaSiloktay bey ev baklavanızı yaptm çok beyendm herkese tavsiye ederim güzel tariflerinizin devamını diliyorum izmir yeşilyurt
YanıtlaSilbu tatlıyı denedim.çok güzel çıtır çıtır.mmmmm.hemde çok kolay.
YanıtlaSilbende braz denicem insallah güzel olur emeklerimiz bosa gitmez
YanıtlaSilbeğenerek yaptığım tatlıdır.yalnız ben 20 bezeli yapıyorum
YanıtlaSilbu tarifi denedim ve çok kötü oldu şerbetini de hiç çekmedi bir daha asla yapmam.bir de resme bakıp da yorum yapanlara da ifrit oluyorum
YanıtlaSilbu tarifi yaptım.tadı güzel oldu ama çok çıtır oldu acaba hamuru ince açtımdiyemi oldu.cevep verirseniz çok sevinirim.
YanıtlaSilisdediğim hiç bir şeyi bulamıyorum
YanıtlaSilçok güzelteşekürler
YanıtlaSilşapkanızı bir çıkarın ya yüzünüzü görelim
YanıtlaSilay yorumlarınız beni çok güldürüyor
YanıtlaSil