8 Kasım 2010 Pazartesi

Sadrazam Lokumu


4 yumurta
1 su bardağı toz şeker
1 paket kabartma tozu
1 su bardağından 2 kaşık kadar fazla un
Kreması  için:
2.5 su bardağı süt
1 paket vanilya
4 kaşık un
yarım su bardağı şeker
Hindistan cevizi
Islatmak için
2 su bardağı soğuk süt

Öncelikle krema malzemelerini küçük bir tencerede karıştırıp, iyice koyulaşıp kaynayana kadar ocakta pişiriyoruz. Krema piştikten sonra bir kenara alıp soğumasını bekliyoruz. Bu sırada arasıra karıştırmakta fayda var. Diğer taraftan şeker ve yumurtayı köpük köpük olana kadar çırpıyoruz. sonrasında un ve kabartma tozunu ekleyip, kek hamurunu elde ediyoruz. Fırın tepsisine yağlı kağıt serip üzerine hamuru incecik bir şekilde yayıyoruz. 170 derece fırında üzeri pembeleşene kadar pişiriyoruz. Kek pişerken fırının kapağını açmayın ya da kürdan batırmayın. Kek pişer pişmez fırından çıkarıp uzunlamasına ikiye kesiyoruz. Benim tepsim yaklaşık 30cm ye 40 cm boyutlarındaydı. ben 15 cm genişliğinde 40 cm boyunda iki parça elde ettim. Daha sonra kek soğumadan hemen rulo şeklinde sarıyoruz. Çünkü soğuduktan sonra sarmak zor olur. Sonrasında iyice soğuyan ve koyulaşan kremamızı rolu haline gelen keki açıp ortasına sürüyoruz ve tekrar sarıyoruz. Böylece içleri kremalı iki adet rulo elde etmiş oluyoruz. Bu ruloları yaklaşık 2 cm genişliğinde kesiyoruz. Önce süte batırıp ardından her tarafını hindistan cevizine bulayarak kek kağıtlarının içinde servis tepsisine diziyoruz.

22 yorum:

  1. ya tepsi boyutunu ayarlıyamıyoruz hep tarifler süper ama onları ayarlamakta korkuyorum olmaz diye

    YanıtlaSil
  2. tesekkürler

    YanıtlaSil
  3. cok tyeşekkürler cok güzel şeyler cıkıyor

    YanıtlaSil
  4. yumurta qoxdu yaptım beyenmedım

    YanıtlaSil
  5. hayirli gunler oktay usta ben fransadan katiliyorum butun yaptiginiz yemeklr tatlilar harika ellerinize saglik sizin bir kitabinizi istiyorum lutfen gonderirseniz cok mutlu olurum burda bulamiyorum kitabinizdan merci

    YanıtlaSil
  6. yapdıgınız her yemek tatlı her turlu hersey mukemmel..ellerınıze saglık.bılgılendırıyorsunuz bızı sayenızde bır cok sey ogrenıyoruz.

    YanıtlaSil
  7. tarifler süpeeeeeeeeeeeeeerrrrrrr ustam eşiniz çok şaslı

    YanıtlaSil
  8. tarifi süperrrrr ama yapması biraz zorrrrrrrrrrrrrr

    YanıtlaSil
  9. oktay abi senı tv seyredıyoruz hiç kaçırmıyorum ama senden bişey istiyecem çoruma slm yolar mısn? lütfen

    YanıtlaSil
  10. ben yapamadım sıcakken de olsa kek parçalandı

    YanıtlaSil
  11. oktay usta senin tariflerin mükemmel oluyor.nasıl el ölçün var anlamadım.sadrazam lokumu harika oldu.senin sayende çok hamarat diyorlar.eşimde benimle gurur duyuyor.sana çok teşekkür ederim.

    YanıtlaSil
  12. güzel olmuş oktay usta sayende bizde bişeler öğreniyoruz :)

    YanıtlaSil
  13. hemen dagıldı ya sarılmadı bıle :/

    YanıtlaSil
  14. vanilya derken tamolarak ne oluyor

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. şekerli vanilin var ya işte o

      Sil
  15. Bir hevesle başladım fakat hayal kırıklığı giden malzemeye mi yanayım yoksa emeklerime mi bidaha denemeyecegim bu tarifi

    YanıtlaSil
  16. vanilyanın ne olduğunu bilmiyorsun herşeye bi yorum yazıyosun sadrazam lokumu senin neyinee

    YanıtlaSil
  17. Yaptığız yemekleri, pastaları,kısacası her şeyi çok beğeniyorum elinize sağlıkk

    YanıtlaSil

Yorum eklemekte zorlananlar için
Yorumlama biçimi: ANONİM seçeneğini seçin