Ramazan Ayı için iftarlık ve sahurluk yemek tarifleri. Birbirinden leziz tarifler. Kekler pastalar tatlılar kurabiyeler et yemekleri tavuk yemekleri
8 Kasım 2010 Pazartesi
Sadrazam Lokumu
4 yumurta
1 su bardağı toz şeker
1 paket kabartma tozu
1 su bardağından 2 kaşık kadar fazla un
Kreması için:
2.5 su bardağı süt
1 paket vanilya
4 kaşık un
yarım su bardağı şeker
Hindistan cevizi
Islatmak için
2 su bardağı soğuk süt
Öncelikle krema malzemelerini küçük bir tencerede karıştırıp, iyice koyulaşıp kaynayana kadar ocakta pişiriyoruz. Krema piştikten sonra bir kenara alıp soğumasını bekliyoruz. Bu sırada arasıra karıştırmakta fayda var. Diğer taraftan şeker ve yumurtayı köpük köpük olana kadar çırpıyoruz. sonrasında un ve kabartma tozunu ekleyip, kek hamurunu elde ediyoruz. Fırın tepsisine yağlı kağıt serip üzerine hamuru incecik bir şekilde yayıyoruz. 170 derece fırında üzeri pembeleşene kadar pişiriyoruz. Kek pişerken fırının kapağını açmayın ya da kürdan batırmayın. Kek pişer pişmez fırından çıkarıp uzunlamasına ikiye kesiyoruz. Benim tepsim yaklaşık 30cm ye 40 cm boyutlarındaydı. ben 15 cm genişliğinde 40 cm boyunda iki parça elde ettim. Daha sonra kek soğumadan hemen rulo şeklinde sarıyoruz. Çünkü soğuduktan sonra sarmak zor olur. Sonrasında iyice soğuyan ve koyulaşan kremamızı rolu haline gelen keki açıp ortasına sürüyoruz ve tekrar sarıyoruz. Böylece içleri kremalı iki adet rulo elde etmiş oluyoruz. Bu ruloları yaklaşık 2 cm genişliğinde kesiyoruz. Önce süte batırıp ardından her tarafını hindistan cevizine bulayarak kek kağıtlarının içinde servis tepsisine diziyoruz.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
harıkaaa
YanıtlaSilya tepsi boyutunu ayarlıyamıyoruz hep tarifler süper ama onları ayarlamakta korkuyorum olmaz diye
YanıtlaSiltesekkürler
YanıtlaSilcok tyeşekkürler cok güzel şeyler cıkıyor
YanıtlaSilyumurta qoxdu yaptım beyenmedım
YanıtlaSilhayirli gunler oktay usta ben fransadan katiliyorum butun yaptiginiz yemeklr tatlilar harika ellerinize saglik sizin bir kitabinizi istiyorum lutfen gonderirseniz cok mutlu olurum burda bulamiyorum kitabinizdan merci
YanıtlaSilsüperrrr
YanıtlaSilyapdıgınız her yemek tatlı her turlu hersey mukemmel..ellerınıze saglık.bılgılendırıyorsunuz bızı sayenızde bır cok sey ogrenıyoruz.
YanıtlaSiltarifler süpeeeeeeeeeeeeeerrrrrrr ustam eşiniz çok şaslı
YanıtlaSiltarifi süperrrrr ama yapması biraz zorrrrrrrrrrrrrr
YanıtlaSiloktay abi senı tv seyredıyoruz hiç kaçırmıyorum ama senden bişey istiyecem çoruma slm yolar mısn? lütfen
YanıtlaSilben yapamadım sıcakken de olsa kek parçalandı
YanıtlaSiloktay usta senin tariflerin mükemmel oluyor.nasıl el ölçün var anlamadım.sadrazam lokumu harika oldu.senin sayende çok hamarat diyorlar.eşimde benimle gurur duyuyor.sana çok teşekkür ederim.
YanıtlaSilgüzel :D
YanıtlaSilgüzel olmuş oktay usta sayende bizde bişeler öğreniyoruz :)
YanıtlaSilhemen dagıldı ya sarılmadı bıle :/
YanıtlaSilvanilya derken tamolarak ne oluyor
YanıtlaSilşekerli vanilin var ya işte o
SilBir hevesle başladım fakat hayal kırıklığı giden malzemeye mi yanayım yoksa emeklerime mi bidaha denemeyecegim bu tarifi
YanıtlaSilvanilyanın ne olduğunu bilmiyorsun herşeye bi yorum yazıyosun sadrazam lokumu senin neyinee
YanıtlaSilidare etmez
YanıtlaSilYaptığız yemekleri, pastaları,kısacası her şeyi çok beğeniyorum elinize sağlıkk
YanıtlaSil