KAKAOLU VEJETERYAN KEKİ Malzemeler: 1+ 1/2 su bardağı un 1 bardaktan biraz fazla tozşeker 4 yemek kaşığı kakao 1 tepeleme çay kaşığı karbonat 1 cimdik tu 1 su bardağı soğuk su 1/4 su bardağı sıvı yağ 1 yemek kaşığı sirke 1 tatlı kaşığı toz vanilya Yapılışı: 1.Unu, sekeri, kakaoyu, karbonatı, tuzu ve vanilyayı genişçe bir kabin içinde karıştırın. 2. Ortasını açıp içine soğuk suyu, sıvı yağı ve sirkeyi koyup büyük tahta kaşıkla veya tel çırpma aleti ile karışana kadar karıştırın. 3.Küçük kare veya yuvarlak kek kalıbınızı yağlayıp unlayın. Ardından parşoment kağıdı ile dibini kaplayın. Karışımı içine döküp yayın. 4.Önceden ısıtılmış 350F(175C) dereceli fırında ortasına batırılan kürdan temiz çıkana kadar pişirin. Kenarlarını bıçakla geçin. Yavaşça ters çevirip kağıdı çıkarın ve alttan hava alacak şekilde varsa tel ızgarasında soğumaya bırakın. Eğer yoksa kağıdı çıkarmadan soğudukça bir yerde ılıtın. Sıcaktan dolayı kekin altı ıslanıp yumuşayabilir ama yinede tadı güzel olacaktır. KEKIN UST KREMASI HAKKINDA: Çokça sorulan ve birçok kek fotoğraflarında rastlayabileceğiniz kekin üstünü süslemede kullandığımız şey Amerika’da POWDERED SUGAR veya ICING SUGAR diye satılıyor. Pudra sekeri ve bir miktar nişastadan oluşuyor. Su veya herhangi başka bir meyve suyu veya kahve ile katıca bir kıvamda karıştırıyorsunuz. Çatalla ancak akabilecek sıvılıkta. Sonra keklerinizin üstüne ince, ince çatalla şekil vererek döküyorsunuz, daha sonra katılaşıyor.
DOLGU İÇİN:
Yaklaşık 3/4 su bardağı powdered sugar veya pudra şekerini için 2-3 yemek kaşığı su veya istediğiniz bir içecek ile karıştırın. Kıvamını bulup pürüzsüz bir hale gelince çatalla şekiller vererek kekin üstünde gezdirin ve katılaşmaya bırakın. Çok ince yaparsanız kıvamını sertleşip şekil almaz, dikkat edin.
KAKAOLU VEJETERYAN KEKİ Malzemeler: 1+ 1/2 su bardağı un 1 bardaktan biraz fazla tozşeker 4 yemek kaşığı kakao 1 tepeleme çay kaşığı karbonat 1 cimdik tu 1 su bardağı soğuk su 1/4 su bardağı sıvı yağ 1 yemek kaşığı sirke 1 tatlı kaşığı toz vanilya Yapılışı: 1.Unu, sekeri, kakaoyu, karbonatı, tuzu ve vanilyayı genişçe bir kabin içinde karıştırın. 2. Ortasını açıp içine soğuk suyu, sıvı yağı ve sirkeyi koyup büyük tahta kaşıkla veya tel çırpma aleti ile karışana kadar karıştırın. 3.Küçük kare veya yuvarlak kek kalıbınızı yağlayıp unlayın. Ardından parşoment kağıdı ile dibini kaplayın. Karışımı içine döküp yayın. 4.Önceden ısıtılmış 350F(175C) dereceli fırında ortasına batırılan kürdan temiz çıkana kadar pişirin. Kenarlarını bıçakla geçin. Yavaşça ters çevirip kağıdı çıkarın ve alttan hava alacak şekilde varsa tel ızgarasında soğumaya bırakın. Eğer yoksa kağıdı çıkarmadan soğudukça bir yerde ılıtın. Sıcaktan dolayı kekin altı ıslanıp yumuşayabilir ama yinede tadı güzel olacaktır. KEKIN UST KREMASI HAKKINDA: Çokça sorulan ve birçok kek fotoğraflarında rastlayabileceğiniz kekin üstünü süslemede kullandığımız şey Amerika’da POWDERED SUGAR veya ICING SUGAR diye satılıyor. Pudra sekeri ve bir miktar nişastadan oluşuyor. Su veya herhangi başka bir meyve suyu veya kahve ile katıca bir kıvamda karıştırıyorsunuz. Çatalla ancak akabilecek sıvılıkta. Sonra keklerinizin üstüne ince, ince çatalla şekil vererek döküyorsunuz, daha sonra katılaşıyor.
DOLGU İÇİN:
Yaklaşık 3/4 su bardağı powdered sugar veya pudra şekerini için 2-3 yemek kaşığı su veya istediğiniz bir içecek ile karıştırın. Kıvamını bulup pürüzsüz bir hale gelince çatalla şekiller vererek kekin üstünde gezdirin ve katılaşmaya bırakın. Çok ince yaparsanız kıvamını sertleşip şekil almaz, dikkat edin. Derya SAĞLAM ÇILDIRLAR MAHALLESİ AKYAZI SAKARYA
SULU KEK 3 yumurta 1.5 su bardağı şeker 1 su bardağı su yarım su bardağı sıvı yağ 2 su bardağı un 1 kabartma tozu 1 limon kabuğu rendesi 1 çay bardağı damla çikolata isteğe göre ceviz veya fındık
YAPILIŞI yumurta şekerle çırpılır su ve sıvı yağ eklenir limon kabuğu eklenir un ve kabartma tozu elenerek konur tahta kaşıkla karıştırılır.Damla çikolatalar unlanarak içine ilave edilir.Kalıba döküldükten sonra üzerine fındık veya ceviz serpilir.170 derecede pişirilir. Çelen KARA ADRES:GÜLLÜK MAHHALLESİ ROYAL BLOKLARI SİTE SOKAK NO4 KAT2 ADAPAZARI/SAKARYA
ev kemalpaşası Malzemeler 2 adet yumurta 2 paket kabartma tozu 1 çay bardağı yoğurt 1 çay bardağı sıvı yağ alabildiği kadar un -şerbeti için- 4 su bardağı şeker 5 su bardağı su yarım limon dilimi üzeri için= yarım paket krem şanti 1 çay bardağı süt -YAPILIŞI- bütün sıvı malzemeler önce biraz çırpılır sonra un ve kabartma tozu eklenir. Kulak memesiden biraz yumuşak bir hamur elde edilir. Hamur küçük ceviz büyüklüğünde yuvarlanıp tepsiye seyrek seyrek dizilir. Fırında kızarıncaya kadar pişirilir. Tatlı sıcakken şerbeti soğuk olarak verilir. Üzerine köpürtülmüş krem şanti, şanti sıkacağının yıldız ucu ile küçük küçük sıkılır. -AFİYET OLSUN- BAHRİYE BERBER (ADRES)= ZÜMRÜTEVLER MAHALLESİ BİRGÜL SOKAK NUMARA 2 YILDIRIM\BURSA TEL=0224 364 77 23
3 Adet yumurta 1 Bardak şeker 1 Bardak demli çay 1 Bardak sıvıyağ 1 Paket vanilya 1 Paket kabartma tozu Aldığı kadar un
YAPILIŞI: İlk olarak şeker ile yumurta köpürene kadar karıştırılıyor. Daha sonra bu karışıma demli çay ve sıvıyağda ekleniyorr bu da karıştırıldıktan sonra son olarak kabartma tozu ve vanilya konuluyor. Hepsi karıştrıldıktan sonra kek kalıbına döküp fırına verebilirsiniz. Afiyet olsun. ADRES: KAZIM KARABEKİR MAHALLESİ 2051 SOKAK UĞUR ÖZGÜR APARTMANI NO :11/6 ANKARA/ETİMESGUT İSİM: GÜLAY BAŞAK
ÇAYLI KEK 3 adet yumurta 1 Bardak şeker 1 Bardak demli çay 1 Bardak sıvıyağ 1 Paket vanilye 1 paket kabartma tozu Aldığı kadar un...
YAPILIŞI : İlk olarak yumurta ile şeker bi kapta köpürtülene kadar karışır. Daha sonra kaba demli çay ve sıvıyağ eklenirr bunlarda karıştıktan sonra karışıma kabartma tozu ve vanilya eklenir.Son olarak hepsi karıştırıldıktan sonra kek kalıbına dökülür ve fırına verilir. AFİYET OLSUN... ADRES: Kazım Karabekir Mahallesi 2051 Sokak Uğur Özgür Apartmanı No: 11/6 ANKARA/ETİMESGUT İSİM : GÜLAY BAŞAK TELEFON : 0312 245 65 38
İNCİR LOKUMU MALZEMELER: 100 gr margarin 1 çay bardagı krema 1 paket kabartma tozu 1adet limon suyu veya kabugu 5 adet taze incir aldıgı kadar un 4 corba kaşıgı pudra şekeri 1 adet yumurta sarısı
YAPILIŞI: ilk önce margarin,krema,kabart.tozu, limon suyu,2 kaşık pudra şekerini karıştırıp un ilave edin.yumuşak bir hamur elde edip 30dk dolapta bekletin. daha sonra hamuru merdane ile açın.incirleri ortadan 2 ye bölüp hamurun ortasına dizin. rulo şeklinde katlayın. üzerine yumurta sarısı sürüp kızarna kadar fırında pişirin. kalan pudra şekerinide üzerine döküp servise sunun.. AFİYET OLSUN..
Benmari usülü margarini eritip kakaoyu içine ilave ediniz. Yumurta ve şekeri çırpıp, margarinli kakoyu üstüne ilave ediniz. Sırayla vanilya, un, kabartma tozunu ilave ediniz. En son cevizi de koyup karıştırınız. 25x25 cm içi teflon olan bir kaba döküp 185 derece soğuk fırına koyunuz. 20 dakika bekleyip iyice kabarınca bir kürdan yardımıyla pişip pişmediğini kontrol ediniz. Dondurmayla ılık servis yapınız.
1 yumurta 1 çay bardağı süt 1 çay bardağı sıvıyağ 2 kaşık sirke 1 paket nişasta alabildiği kadar un
Keki için:
3 yumurta 1 bardak iri çekilmiş ceviz 1 bardak un 1 kabartma tozu 1 çay bardağı şeker
Şerbeti İçin:
5 bardak şeker 5 bardak su yarım limon kaynamaya başladıktan sonra yarım saat kaynatıyoruz.Hamurun üstüne sana yağ sürüyoruz.şerbeti dokmeden once.
Yapılışı:
Önce hamuru yoğuruyoruz hamuru ikiye bolüp tabak büyüklüğünde açıp.Nişastalayıp tepsi buyuklugunde açıyoruz.Tepsiye yerleştiriyoruz.Kekini çırpıyoruz.İçine dokuyoruz diğer hamuruda aynı şekil yapıp üstüne kapatıyoruz.Hamuru dikdörgen şeklinde keserek parçalara ayırıyoruz sonra üstüne 1 paket margarini eriterek sürüyoruz.fırına atyoruz.fırından çıktıktan 10dk sonra tatlı sıcak şerbet ılık şeklinde şerbeti dokuyoruz...
Malzemeler 4 yumurta 1 su bardağı şeker 1 su bardağı süt 1 su bardağı sıvıyağ 2 su bardağı un 1 paket puding kabartma tozu
Yapılışı Yumurta ve şekeri çırpın, içine süt ve yağı ekleyerek çırpmaya devam edin.Ayrı bir kapta un,puding ve kabartma tozunu karıştırın.İki karışımı birbirine ekleyin ve yağlanmış fırın kabına döküp 30dk. pişirin.
AFİYET OLSUN
AD:Zülbiye SOYAD:Şen ADRES:cumhuriyet mah.dersaadet cad.no:2 Sultangazi / İSTANBUL Telefon:02126676464
Esselamünaleykümm oktay abi ben leyla ilk defa size yorum yaziyorum te çok mutlu yum yazdığıma ben leyla 21yaşındayım sizin mesleğinizin ve programinizi seyretmekten hayranım oktayabi ben çoktan dir size ulaşmak istiyorum ve burda yorum yazmama rabbim nasip etti bende sizden sizin pasta çorba tatlı hamur işi kitabı istesem bana da yollayabilirmisin çok istiyorum hocam inanki inşeallah ALİRİZ basarilarinizın DEVAMINI DİLERİM yüce allahtan allaha emanet olunselam ve saygılarımla sizi çok seviyorum ad leyla soyadı şimşek yaşadığım yer CİZRE İLÇEsinde sirnak CİZRE kırmızı medrese yani dağ kapı MAH sapan sokak NO 6
KAKAOLU VEJETERYAN KEKİ
YanıtlaSilMalzemeler:
1+ 1/2 su bardağı un
1 bardaktan biraz fazla tozşeker
4 yemek kaşığı kakao
1 tepeleme çay kaşığı karbonat
1 cimdik tu
1 su bardağı soğuk su
1/4 su bardağı sıvı yağ
1 yemek kaşığı sirke
1 tatlı kaşığı toz vanilya
Yapılışı:
1.Unu, sekeri, kakaoyu, karbonatı, tuzu ve vanilyayı genişçe bir kabin içinde karıştırın.
2. Ortasını açıp içine soğuk suyu, sıvı yağı ve sirkeyi koyup büyük tahta kaşıkla veya tel çırpma aleti ile karışana kadar karıştırın.
3.Küçük kare veya yuvarlak kek kalıbınızı yağlayıp unlayın. Ardından parşoment kağıdı ile dibini kaplayın. Karışımı içine döküp yayın.
4.Önceden ısıtılmış 350F(175C) dereceli fırında ortasına batırılan kürdan temiz çıkana kadar pişirin. Kenarlarını bıçakla geçin. Yavaşça ters çevirip kağıdı çıkarın ve alttan hava alacak şekilde varsa tel ızgarasında soğumaya bırakın. Eğer yoksa kağıdı çıkarmadan soğudukça bir yerde ılıtın. Sıcaktan dolayı kekin altı ıslanıp yumuşayabilir ama yinede tadı güzel olacaktır.
KEKIN UST KREMASI HAKKINDA:
Çokça sorulan ve birçok kek fotoğraflarında rastlayabileceğiniz kekin üstünü süslemede kullandığımız şey Amerika’da POWDERED SUGAR veya ICING SUGAR diye satılıyor. Pudra sekeri ve bir miktar nişastadan oluşuyor. Su veya herhangi başka bir meyve suyu veya kahve ile katıca bir kıvamda karıştırıyorsunuz. Çatalla ancak akabilecek sıvılıkta. Sonra keklerinizin üstüne ince, ince çatalla şekil vererek döküyorsunuz, daha sonra katılaşıyor.
DOLGU İÇİN:
Yaklaşık 3/4 su bardağı powdered sugar veya pudra şekerini için 2-3 yemek kaşığı su veya istediğiniz bir içecek ile karıştırın. Kıvamını bulup pürüzsüz bir hale gelince çatalla şekiller vererek kekin üstünde gezdirin ve katılaşmaya bırakın. Çok ince yaparsanız kıvamını sertleşip şekil almaz, dikkat edin.
KAKAOLU VEJETERYAN KEKİ
YanıtlaSilMalzemeler:
1+ 1/2 su bardağı un
1 bardaktan biraz fazla tozşeker
4 yemek kaşığı kakao
1 tepeleme çay kaşığı karbonat
1 cimdik tu
1 su bardağı soğuk su
1/4 su bardağı sıvı yağ
1 yemek kaşığı sirke
1 tatlı kaşığı toz vanilya
Yapılışı:
1.Unu, sekeri, kakaoyu, karbonatı, tuzu ve vanilyayı genişçe bir kabin içinde karıştırın.
2. Ortasını açıp içine soğuk suyu, sıvı yağı ve sirkeyi koyup büyük tahta kaşıkla veya tel çırpma aleti ile karışana kadar karıştırın.
3.Küçük kare veya yuvarlak kek kalıbınızı yağlayıp unlayın. Ardından parşoment kağıdı ile dibini kaplayın. Karışımı içine döküp yayın.
4.Önceden ısıtılmış 350F(175C) dereceli fırında ortasına batırılan kürdan temiz çıkana kadar pişirin. Kenarlarını bıçakla geçin. Yavaşça ters çevirip kağıdı çıkarın ve alttan hava alacak şekilde varsa tel ızgarasında soğumaya bırakın. Eğer yoksa kağıdı çıkarmadan soğudukça bir yerde ılıtın. Sıcaktan dolayı kekin altı ıslanıp yumuşayabilir ama yinede tadı güzel olacaktır.
KEKIN UST KREMASI HAKKINDA:
Çokça sorulan ve birçok kek fotoğraflarında rastlayabileceğiniz kekin üstünü süslemede kullandığımız şey Amerika’da POWDERED SUGAR veya ICING SUGAR diye satılıyor. Pudra sekeri ve bir miktar nişastadan oluşuyor. Su veya herhangi başka bir meyve suyu veya kahve ile katıca bir kıvamda karıştırıyorsunuz. Çatalla ancak akabilecek sıvılıkta. Sonra keklerinizin üstüne ince, ince çatalla şekil vererek döküyorsunuz, daha sonra katılaşıyor.
DOLGU İÇİN:
Yaklaşık 3/4 su bardağı powdered sugar veya pudra şekerini için 2-3 yemek kaşığı su veya istediğiniz bir içecek ile karıştırın. Kıvamını bulup pürüzsüz bir hale gelince çatalla şekiller vererek kekin üstünde gezdirin ve katılaşmaya bırakın. Çok ince yaparsanız kıvamını sertleşip şekil almaz, dikkat edin.
Derya SAĞLAM ÇILDIRLAR MAHALLESİ AKYAZI SAKARYA
SULU KEK
YanıtlaSil3 yumurta
1.5 su bardağı şeker
1 su bardağı su
yarım su bardağı sıvı yağ
2 su bardağı un
1 kabartma tozu
1 limon kabuğu rendesi
1 çay bardağı damla çikolata
isteğe göre ceviz veya fındık
YAPILIŞI
yumurta şekerle çırpılır su ve sıvı yağ eklenir limon kabuğu eklenir un ve kabartma tozu elenerek konur tahta kaşıkla karıştırılır.Damla çikolatalar unlanarak içine ilave edilir.Kalıba döküldükten sonra üzerine fındık veya ceviz serpilir.170 derecede pişirilir.
Çelen KARA ADRES:GÜLLÜK MAHHALLESİ ROYAL BLOKLARI
SİTE SOKAK NO4 KAT2 ADAPAZARI/SAKARYA
ev kemalpaşası
YanıtlaSilMalzemeler
2 adet yumurta
2 paket kabartma tozu
1 çay bardağı yoğurt
1 çay bardağı sıvı yağ
alabildiği kadar un
-şerbeti için-
4 su bardağı şeker
5 su bardağı su
yarım limon dilimi
üzeri için= yarım paket krem şanti
1 çay bardağı süt
-YAPILIŞI-
bütün sıvı malzemeler önce biraz çırpılır sonra un ve kabartma tozu eklenir. Kulak memesiden biraz yumuşak bir hamur elde edilir. Hamur küçük ceviz büyüklüğünde yuvarlanıp tepsiye seyrek seyrek dizilir. Fırında kızarıncaya kadar pişirilir. Tatlı sıcakken şerbeti soğuk olarak verilir. Üzerine köpürtülmüş krem şanti, şanti sıkacağının yıldız ucu ile küçük küçük sıkılır. -AFİYET OLSUN-
BAHRİYE BERBER (ADRES)= ZÜMRÜTEVLER MAHALLESİ BİRGÜL SOKAK NUMARA 2
YILDIRIM\BURSA
TEL=0224 364 77 23
ÇAYLI KEK
YanıtlaSil3 Adet yumurta
1 Bardak şeker
1 Bardak demli çay
1 Bardak sıvıyağ
1 Paket vanilya
1 Paket kabartma tozu
Aldığı kadar un
YAPILIŞI: İlk olarak şeker ile yumurta köpürene kadar karıştırılıyor. Daha sonra bu karışıma demli çay ve sıvıyağda ekleniyorr bu da karıştırıldıktan sonra son olarak kabartma tozu ve vanilya konuluyor. Hepsi karıştrıldıktan sonra kek kalıbına döküp fırına verebilirsiniz. Afiyet olsun.
ADRES: KAZIM KARABEKİR MAHALLESİ 2051 SOKAK UĞUR ÖZGÜR APARTMANI NO :11/6 ANKARA/ETİMESGUT İSİM: GÜLAY BAŞAK
ÇAYLI KEK
YanıtlaSil3 adet yumurta
1 Bardak şeker
1 Bardak demli çay
1 Bardak sıvıyağ
1 Paket vanilye
1 paket kabartma tozu
Aldığı kadar un...
YAPILIŞI : İlk olarak yumurta ile şeker bi kapta köpürtülene kadar karışır. Daha sonra kaba demli çay ve sıvıyağ eklenirr bunlarda karıştıktan sonra karışıma kabartma tozu ve vanilya eklenir.Son olarak hepsi karıştırıldıktan sonra kek kalıbına dökülür ve fırına verilir. AFİYET OLSUN...
ADRES: Kazım Karabekir Mahallesi 2051 Sokak Uğur Özgür Apartmanı No: 11/6 ANKARA/ETİMESGUT
İSİM : GÜLAY BAŞAK
TELEFON : 0312 245 65 38
İNCİR LOKUMU
YanıtlaSilMALZEMELER:
100 gr margarin
1 çay bardagı krema
1 paket kabartma tozu
1adet limon suyu veya kabugu
5 adet taze incir
aldıgı kadar un
4 corba kaşıgı pudra şekeri
1 adet yumurta sarısı
YAPILIŞI:
ilk önce margarin,krema,kabart.tozu, limon suyu,2 kaşık pudra şekerini karıştırıp un ilave edin.yumuşak bir hamur elde edip 30dk dolapta bekletin. daha sonra hamuru merdane ile açın.incirleri ortadan 2 ye bölüp hamurun ortasına dizin. rulo şeklinde katlayın. üzerine yumurta sarısı sürüp kızarna kadar fırında pişirin. kalan pudra şekerinide üzerine döküp servise sunun.. AFİYET OLSUN..
ADRES:ÇAMLICA MAH.İTİMAT YAPI KOOP. ABLOK KAT:1 NO:2 BOYABAT\ SİNOP
ADI:SEDA EREN
Brownie Kek Tarifi
YanıtlaSilMalzemeler:
5 yumurta
1,5 su bardağı şeker
3 çorba kaşığı bitter kakao
250 gr margarin
1,5 su bardağı un
1 vanilya
1 kabartma tozu
1 su bardağı dövülmüş ceviz
Tarifi:
Benmari usülü margarini eritip kakaoyu içine ilave ediniz. Yumurta ve şekeri çırpıp, margarinli kakoyu üstüne ilave ediniz. Sırayla vanilya, un, kabartma tozunu ilave ediniz. En son cevizi de koyup karıştırınız. 25x25 cm içi teflon olan bir kaba döküp 185 derece soğuk fırına koyunuz. 20 dakika bekleyip iyice kabarınca bir kürdan yardımıyla pişip pişmediğini kontrol ediniz. Dondurmayla ılık servis yapınız.
Özlem Yalçınkaya
1756 sokak no:3/1 daire:2 Karşıyaka/İzmir
0554 949 82 58
KEKLİ BAKLAVA
YanıtlaSilHAMURU:
1 yumurta
1 çay bardağı süt
1 çay bardağı sıvıyağ
2 kaşık sirke
1 paket nişasta
alabildiği kadar un
Keki için:
3 yumurta
1 bardak iri çekilmiş ceviz
1 bardak un
1 kabartma tozu
1 çay bardağı şeker
Şerbeti İçin:
5 bardak şeker
5 bardak su
yarım limon kaynamaya başladıktan sonra yarım saat kaynatıyoruz.Hamurun üstüne sana yağ sürüyoruz.şerbeti dokmeden once.
Yapılışı:
Önce hamuru yoğuruyoruz hamuru ikiye bolüp tabak büyüklüğünde açıp.Nişastalayıp tepsi buyuklugunde açıyoruz.Tepsiye yerleştiriyoruz.Kekini çırpıyoruz.İçine dokuyoruz diğer hamuruda aynı şekil yapıp üstüne kapatıyoruz.Hamuru dikdörgen şeklinde keserek parçalara ayırıyoruz sonra üstüne 1 paket margarini eriterek sürüyoruz.fırına atyoruz.fırından çıktıktan 10dk sonra tatlı sıcak şerbet ılık şeklinde şerbeti dokuyoruz...
AFİYET OLSUN...
AD:Ayten
SOYAD:ÇELEBİ
ADRES:camicedit mah. kaplan sokak no:34 Sakarya/Söğütlü
Telefon:05422810434
PUDİNGLİ KEK
YanıtlaSilMalzemeler
4 yumurta
1 su bardağı şeker
1 su bardağı süt
1 su bardağı sıvıyağ
2 su bardağı un
1 paket puding
kabartma tozu
Yapılışı
Yumurta ve şekeri çırpın, içine süt ve yağı ekleyerek çırpmaya devam edin.Ayrı bir kapta un,puding ve kabartma tozunu karıştırın.İki karışımı birbirine ekleyin ve yağlanmış fırın kabına döküp 30dk. pişirin.
AFİYET OLSUN
AD:Zülbiye
SOYAD:Şen
ADRES:cumhuriyet mah.dersaadet cad.no:2 Sultangazi / İSTANBUL
Telefon:02126676464
acaba oktayustam bana önlük hediye olarak gönderir misiniz adresim...mandıra cad.368 sok.no.29 daire.2
YanıtlaSilEsselamünaleykümm oktay abi ben leyla ilk defa size yorum yaziyorum te çok mutlu yum yazdığıma ben leyla 21yaşındayım sizin mesleğinizin ve programinizi seyretmekten hayranım oktayabi ben çoktan dir size ulaşmak istiyorum ve burda yorum yazmama rabbim nasip etti bende sizden sizin pasta çorba tatlı hamur işi kitabı istesem bana da yollayabilirmisin çok istiyorum hocam inanki inşeallah ALİRİZ basarilarinizın DEVAMINI DİLERİM yüce allahtan allaha emanet olunselam ve saygılarımla sizi çok seviyorum ad leyla
YanıtlaSilsoyadı şimşek
yaşadığım yer CİZRE İLÇEsinde sirnak CİZRE kırmızı medrese yani
dağ kapı MAH sapan sokak NO 6
544 549 01 64