Ramazan Ayı için iftarlık ve sahurluk yemek tarifleri. Birbirinden leziz tarifler. Kekler pastalar tatlılar kurabiyeler et yemekleri tavuk yemekleri
29 Ağustos 2010 Pazar
Manisa Kebabı Tarifi
Malzemeler :
Krep İçin :
2 su b. un
3 yumurta
1 su b.sıvıyağ
2 su b.süt
Tuz
İç Harcı İçin:
400 gr.kuzu eti
2 soğan
2 diş sarımsak
2 defne yaprağı
1 çorba k.domates salçası
1 kase mantar
Tuz
Karabiber
Sade organik taze kekik
Su
Hazırlanışı:
İç harcı için kuzu etini tencereye alarak sıvıyağda kavurmaya başlayın. Etler sulanıp tekrar suyunu çekmeye başlayınca üzerine soğan ve mantarı ekleyin.
Bir süre kavrulduktan sonra üzerine salça ve defne yaprağını da ekleyin. Krebi için yumurtaları karıştırma kabına alın. Üzerine süt, sıvıyağ, tuz ve unu alarak çırpın. Krepleri pişirdikten sonra tezgaha yayın. ÜZerine hazırladığınız iç harcı paylaştırarak kapatın. Fırın tepsisine dizerek üzerlerine birer dilim kaşar peyniri koyarak 180 derecede pişirin.
samanyoluhaber.com
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
ben bu yemeği yedim ve zehirlendim kimse yemesin
YanıtlaSilgüzele benziyo bugün yapicam iftara..
YanıtlaSilyemeği ben yaptım ve harika oldu. zehirlendiğini söyleyen kişi acaba un yerine alçı mı kattı? gayet doğal yiyeceklerden yapılmış bir lezzet. nasıl oluyor da zehirleniyorsunuz. misafirlerime de yaptım herkes çok beğendii
YanıtlaSilcok guzel oktau ustam senin yaptigin hersey guzell
YanıtlaSilzehirlenen arkadaş senin aldığın ette ya da mantarda bi sorun olmasın?yoksa malzemelerde anormal bişey yok.
YanıtlaSilBu Manisa Kebabı değilki. Manisa kebabı pidenin üzerinde servis edilen parmak şeklindeki köftelerden ibarettir. Üzerine aynı dönerde olduğu gibi sos ve yoğurt dökülür.
YanıtlaSilNerden mi biliyorum? Ben Manisalıyım çünkü ve biz böyle bir kebap yapmayız . Manisa kebabı diye satılan da bu değildir.
ben bunu çok beğendim. ama inşallah ben yapacamı oktay ustanı yemeğini çok seviyorum. onu çok seviyorum. öyle
YanıtlaSilistediğin ilgıyı topladın.ben hep yapıyordum ama krebe sarıp hic yapmamıstım.muhtesem oldu.
YanıtlaSilbende tarifini almıştım ama hiç denemedim inş yarın denemeyi düşünüyorum umarım çok severiz
YanıtlaSil