22 Ağustos 2009 Cumartesi

Bademli Milföy Baklavası



Malzemeler :


* 12 milföy hamuru
* 2 su b. badem ve fındık tozu
* 2 yumurta
* Yarım limon
* 3 çorba k. toz şeker

Şerbeti için:

* 3 su b. toz şeker
* 3 su b. su

Hazırlanışı :

Fırın kabına 6 adet milföy hamurunu dizin. Karıştırma kabına 2 su bardağı badem ve fındık tozunu ilave edin.Üzerine 3 çorba kaşığı toz şeker ilave edin.Üzerine 2 adet yumurta akını kırın.Tüm malzemeyi karıştırın.Fırın kabındaki milföylerin
Üzerine baklavanın iç harcını yayın. Diğer kalan 6 adet milföyü merdane ile açın ve fırın kabında baklavanın üzerini kapatın. Üzerine yumurta sarısı sürün.Daha sonra baklava şeklinde kesin.Üzerine yumurta sarısı sürün. Önceden ısıtılmış olan 180 derecelik fırında pişirin.

Şerbeti için ise tencereye 3 su bardağı toz şekeri alın.Üzerine 3 su bardağı su ilave edin şeker ile kaynatın.

Bademli milföyü fırından çıkartın üzerine soğumuş olan şerbeti dökün.Şerbeti çektikten sonra servis edin.

8 yorum:

  1. çok güzel bir tarih inşallah güzel olur bugün yapacağım

    YanıtlaSil
  2. SA.Ellerinize sağlık nefis görünüyor..sizden çok şey öğreniyoruz kolay gelsin..A.E.O

    YanıtlaSil
  3. oktay usta inegol koftesini denedim harika oldu cok teşekkurler artık dısarda yemiyoruz tek kelime harika.

    YanıtlaSil
  4. evet bende bugun yapicam

    YanıtlaSil
  5. yemekleriniz muhteşem hele kgüllaç süper

    YanıtlaSil
  6. kaymaçinayı denedim akşama tadına bakıcam inşallah güzel olmuştur

    YanıtlaSil
  7. selam.bashga bir olkeden size yaziram.iran azerbaycaninda yashiram,yeni iranliyim,bu baklavani bishirmek istedim amma ne yazik ki burada milföy hamuru yok,mumkunse mene bu baklavaya uygun bir hamur terifini yazin,lutfen,tesekkurler

    YanıtlaSil
  8. annem oktay ustanın tariflerini çoooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooook seviyor çoooooooooooooooooooooook ama çoooooooooooooooooooooooooooook seviyor.

    YanıtlaSil

Yorum eklemekte zorlananlar için
Yorumlama biçimi: ANONİM seçeneğini seçin