
Malzemeler :
* 12 milföy hamuru
* 2 su b. badem ve fındık tozu
* 2 yumurta
* Yarım limon
* 3 çorba k. toz şeker
Şerbeti için:
* 3 su b. toz şeker
* 3 su b. su
Hazırlanışı :
Fırın kabına 6 adet milföy hamurunu dizin. Karıştırma kabına 2 su bardağı badem ve fındık tozunu ilave edin.Üzerine 3 çorba kaşığı toz şeker ilave edin.Üzerine 2 adet yumurta akını kırın.Tüm malzemeyi karıştırın.Fırın kabındaki milföylerin
Üzerine baklavanın iç harcını yayın. Diğer kalan 6 adet milföyü merdane ile açın ve fırın kabında baklavanın üzerini kapatın. Üzerine yumurta sarısı sürün.Daha sonra baklava şeklinde kesin.Üzerine yumurta sarısı sürün. Önceden ısıtılmış olan 180 derecelik fırında pişirin.
Şerbeti için ise tencereye 3 su bardağı toz şekeri alın.Üzerine 3 su bardağı su ilave edin şeker ile kaynatın.
Bademli milföyü fırından çıkartın üzerine soğumuş olan şerbeti dökün.Şerbeti çektikten sonra servis edin.
çok güzel bir tarih inşallah güzel olur bugün yapacağım
YanıtlaSilSA.Ellerinize sağlık nefis görünüyor..sizden çok şey öğreniyoruz kolay gelsin..A.E.O
YanıtlaSiloktay usta inegol koftesini denedim harika oldu cok teşekkurler artık dısarda yemiyoruz tek kelime harika.
YanıtlaSilevet bende bugun yapicam
YanıtlaSilyemekleriniz muhteşem hele kgüllaç süper
YanıtlaSilkaymaçinayı denedim akşama tadına bakıcam inşallah güzel olmuştur
YanıtlaSilselam.bashga bir olkeden size yaziram.iran azerbaycaninda yashiram,yeni iranliyim,bu baklavani bishirmek istedim amma ne yazik ki burada milföy hamuru yok,mumkunse mene bu baklavaya uygun bir hamur terifini yazin,lutfen,tesekkurler
YanıtlaSilannem oktay ustanın tariflerini çoooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooook seviyor çoooooooooooooooooooooook ama çoooooooooooooooooooooooooooook seviyor.
YanıtlaSil