.jpg)
Malzemeler :
* 3 su b. un
* 1 çay b. zeytinyağı
* 2 çorba k. tereyağı
* 1 yumurta
* 2 çorba k.yoğurt
* 2 çorba k.yoğurt suyu
* 1 tatlı k. mahlep
* 1 tatlı k. tuz
* 1 tatlı k. toz şeker
* 1 paket kabartma tozu
Üzeri için:
* Mavi haşhaş
* sarı haşhaş
* çörek otu
* susam
Hazırlanışı :
Karıştırma kabına 3 su bardağı unu alın.Unun üzerine mahlp,tuz,,toz şeker,kabartma tozu ilave edn.Unun ortasına 1 adet yumurta kırın.Üzerine zeytinyağı ve tereyağı ilave edin.Hamura 2 çorba kaşığı yoğurt ve yoğurt suyu ilave edin.
İlk önce sıvıları karıştırın.
Daha sonra unuda karıştırrak kandil simidini yoğurun.Hamuru kulak memesi kıvamında hamur hazırlayın.Hmaurdan parçalar kopartın.Parçaları uzun olarak rulo yapn.Daha sonra yuvarlak şekil verin.Kandil simidlerini fıırn tepsisine dizin.Üzerine yumurta sarısı sürün.Üzerine haşhaş,susam ,çörek otu serpin.Kandil simidini öncden ısıtılmış olan 180 dercelik fırında pişirin.
çok güzel bir tarif
YanıtlaSilÇok güzel görünüyor.
YanıtlaSilakşam çayının yanında çok güzelve çok lezzetliydi.teşekkürler oktay usta.
YanıtlaSilElfidan Aydın BURSA
bak sını etcem oni gzel olmazsa sövdüm sizi oa gore
YanıtlaSiloktay usta sen bir harikasın
YanıtlaSil