
malzemeler
3 patlıcan
2 diş sarımsak
1 soğan
kekik,tuz
üzeri için:
1 domates
2 biber
sosu için:
1 çorba k.un
1 su b. süt
kaşar peynir rendesi
tuz,karabiber,muskat
HAZIRLANIŞI:
Patlıcanları közleyin ve küp olacak şekilde doğrayın.Soğanı,domatesi ve sivri biberi
yemeklik doğrayın.Sarımsağı ince olarak kıyın.
Beşamel sos için ise tavaya unu ve sütü alın üzerine süt az gelirse biraz daha süy veya
sıcak su ilave ederek beşamel sosu hazırlayın.
Fırın kabına patlıcanları aktarın üzerine doğranmış soğanı,domatesi,biberi,sarımsağı
ekleyin ve üzerine beşamel sosu döküp muskat rendeleyin.
Kaşar peyniri en üste rendeleyin ve önceden ısıtılımş 170 derecelik fırında üzeri
kızarana kadar pişirin.
teşekkürler oktay usta güzel tariflerin için.patlıcanın olduğu yemeklere dayanamıyorum ilk fırsatta deneyeceğim
YanıtlaSiltesekkurler oktay usta bu leziz tarif icin .denedim cok harika oldu.
YanıtlaSiloktay usta birazda herkesin bilmediği ve el altındaki malzemelerle yapılan bişiler göster canım aaaa
YanıtlaSilyalana bak babagannuş böyle değil hataya gelip görsün nasıl olduğu
YanıtlaSil