22 Nisan 2009 Çarşamba

Turşu



Malzemeler :

* lahana
* yeşil domates
* patlıcan
* lahana
* kereviz yaprağı
* su
* sirke
* sarımsak
* iri tuz

Hazırlanışı :

Tencereye 20 su bardağı suyu alın.Suyun içine 5 çorba kaşığı iri tuz ilave edip kaynatın.Kaynadıktan sonra soğumaya bırakın. 3 litrelik kavanozlara turşuluk malzemeyi yerleştirin.Turşuluk malzemlerin aralarına 2 baş sarımsağı diş diş ayırıp aralarına serpiştirin.Daha sonra üzerine 1 su bardağı sirke ilave edin.Sirkenin üzerine tuzlu su ilave edin.Turşuların üzerine kereviz yaprakları yerleştirin. Turşuyu yapatıktan sonra 1 hafta boyunca her gün kavanozun kapağını açıp kapatın ve turşunun gazırnı alın. Afiyet olsun...

2 yorum:

  1. selam oktay usta
    cım yaptığınız yemeklerin bir çoğunu deniyorum özellikle hamur işlerinizi çok yapıyorum ve sizden hamur işleri kitabınızı istiyorum çok rica ediyorum lütfen.

    YanıtlaSil
  2. oktay ustacım kitap istedim ama adres yazmamışım adresim..kazım yurdalan mah.2. güney sokak no.7 kat.2.erzurum.behice-akbay.

    YanıtlaSil

Yorum eklemekte zorlananlar için
Yorumlama biçimi: ANONİM seçeneğini seçin