24 Nisan 2009 Cuma

Supangle



Malzemeler :

* 1 litre süt
* 1 su b.toz şeker
* 2 çorba k.kakao
* 2.5 çorba k.un
* 1 yumurta sarısı
* 1 çorba k.tereyağı
* 2 çorba k.damla çikolata
* 3 muz
* yarım kakaolu pandispanya keki

Keki ıslatmak için:

* reçel ve su karışımı

Hazırlanışı :

Tencereye 1 litre süt alın.Üzerine su bardağı toz şeker,2 çorba kaşığı kakao,2.5 çorba kaşığı unu alın.Üzerine 1 adet yumurta sarısı ekleyin.Supangleyi sürekli karıştırarak pişirin.Kaynadıktan sonra 3 yada 4 dakika daha bekletin. Pandispanya kekini yuvarlak çemberler kullanarak yuvarlak şekillerçıkartın. Kaselerin içine kek parçalarını yerleştirin. Kek parçalarını reçel ve su ile ıslatın. 3 adet muz kesin.Kasedeki kek parçaların üzerine muz dilimleri ilave edin. Kaselere supangleyi ilave edin.Soğuduktan sonra servis edin.

4 yorum:

  1. Harikasınız. nerdeyse aradığım herşey burda faforim oldunuz :)

    YanıtlaSil
  2. nasıl yapılıyor.hiç beceremiyorum yaaa.hep rezil oluyrum.en sonunda evde kalcam.çok endişeleniyorum.geceleri uykularım kaçıyor...

    YanıtlaSil
  3. ilk defa denedim çok sevdiğim bir tatlıdır supangle ama çok beğendiğimi söyleyemem(puding gibi oldu).Teşekkürler.

    YanıtlaSil
  4. yaptım guzel oldu ama pudıngden de farksız dııl...

    YanıtlaSil

Yorum eklemekte zorlananlar için
Yorumlama biçimi: ANONİM seçeneğini seçin