27 Kasım 2008 Perşembe

Elmalı Üzümlü Kafesli Milföy - 24 Kasım 2008



Malzemeler :


* 2 elma
* 1 su b.kuru üzüm
* 1 avuç fındık
* 1 avuç ceviz
* 3 kuru incir
* 1 yumurta
* 8 adet milföy

Hazırlanışı :

Elmaların kabuklarını soyup içini çıkardıktan sonra incecik doğrayın. Elmaları tavaya alarak sotelemeye alın. Üzerine iri parçalanmış fındık, ceviz ve incirleri ekleyin. Biraz da limon kabuğu rendesi ekleyerek sotelemeye devam edin.

Kafes kısmını oluşturmak için milföylerden 4 tanesini uçları üst üste gelecek şekilde tepsiye yerleştirin. Daha sonra hamurların kenar kısmına şerit şeklinde yumurta sarısı sürün. Milföylerden kenarları için şerit kesin. Sürdüğünüz yumurtaların üzerine yerleştirin. Orta kısmına iç harcı dökün. Üzeri için de şeritler keserek üstüne yerleştirerek kafes şekli verin. Üzerine tekrar yumurta sarısı sürerek 175 derecede pişirin. Üzerine pudra şekeri serperek servis yapın.

5 yorum:

  1. merhaba ben Aylin tatlınızı çok beğendim ilk fırsatta denicem özellikle baklava tarifleri istiyorum mesajımı dikkate alıp yayınlarsanız sevinirim teşekkürler

    YanıtlaSil
  2. çok basit ve çok lezzetli oluyo .hemde faklı dnemenizi tavsiye ederim

    YanıtlaSil
  3. bu tarıf ınsanı delırtır cok lezzetlı gorunuyo gercekten denıcem

    YanıtlaSil
  4. bu tarıf ınsanı delırtır...:)gercekten cok lezzetlı gorunuyo en kısa zamanda denıcem tesekkurler

    YanıtlaSil
  5. super gorunuyor mmmmmmmmmm...

    YanıtlaSil

Yorum eklemekte zorlananlar için
Yorumlama biçimi: ANONİM seçeneğini seçin