
Malzemeler :
lahana
yeşil domates
patlıcan
kereviz yaprağı
su
sirke
sarımsak
iri tuz
Hazırlanışı :
Tencereye 20 su bardağı suyu alın.Suyun içine 5 çorba kaşığı iri tuz ilave edip kaynatın.Kaynadıktan sonra soğumaya bırakın.3 litrelik kavanozlara turşuluk malzemeyi yerleştirin.Turşuluk malzemlerin aralarına 2 baş sarımsağı diş diş ayırıp aralarına serpiştirin.Daha sonra üzerine 1 su bardağı sirke ilave edin.Sirkenin üzerine tuzlu su ilave edin.Turşuların üzerine kereviz yaprakları yerleştirin.
Turşuyu yaptıktan sonra 1 hafta boyunca her gün kavanozun kapağını açıp kapatın ve turşunun gazırnı alın.
Afiyet olsun...
tarif guzele benziyor ama biraz zahmetli gibi.
YanıtlaSilçok güzel
YanıtlaSilsu bir kac gün sonra bulandi
YanıtlaSilbu tarifi hic begenmedim