21 Ekim 2008 Salı

Köz Patlıcanlı Börek



Malzemeler :


* 3 yufka
* 1 su b. yoğurt,
* 1 çay b. süt
* 1 yumurta,
* 1 kahve fincanı zeytinyağı

İç harcı için:

* 250 gr. kıyma
* 2 çorba k.sıvıyağ
* 3 adet közlenmiş patlıcan
* 2 közlenmiş kırmızı biber
* 1 tutam maydonoz
* 1 soğan
* tuz, karabiber

Hazırlanışı :

Tavaya sıvıyağ, kıyma ve soğan alınarak bir süre kavrulur. Daha sonra üzerine közlenmiş patlıcan ve közlenmiş biber doğranarak ilave edilir. En son baharatı ve ince doğranmış maydanozu da eklenerek iç harç hazırlanır. Yufkalar 6 ya kesilerek, iç harç bütün parçalara eşit olarak dağıtılır. Yufkalar sigara böreği gibi sarılır. Bulamaç için karıştırma kabına yumurta, un ve süt alınarak çırpılır.Hazırlanan börekler bu sosa bulanarak yağlanmış tepsiye dizlir.180 derecede pişirilir.

2 yorum:

  1. oktay ustamiza cok tsk ederiz pratik yemek tarifleri icin. kendisine viyanadan selamlarimizi sunariz iyiki varsin

    YanıtlaSil
  2. Oktay ustaya salamlar.Onu cox sevirik.bisirdiyi yemekleri de seve seve biz de bisiririk.

    YanıtlaSil

Yorum eklemekte zorlananlar için
Yorumlama biçimi: ANONİM seçeneğini seçin