.jpg)
Malzemeler :
* 1 tavuk göğsü
* 1 soğan
* 1 kabak
* 2 acı kırmızı biber
* 1 tatlı kırmızı biber
* 2 havuç
* 10 adet mantar
* 1 çay b.bezelye
* 2 yeşil biber
* 2 domates
* tuz,karabiber
* fesleğen
* sıvıyağ
Hazırlanışı :
Tavaya ilk olarak soğan alınarak sotelenmeye alınır. Daha sonra sırasıyla küp doğranmış havuç, tavuk göğsü ve mantar eklenerek sotelenmeye devam edilir. Daha sonra içerisine doğranmış biberler ve kabaklar eklenir. Pişmesine yakın domates ve bezelye de eklenerek tuzu ve baharatı ayarlandıktan sonra pişmeye bırakılır.
Kebap yarı kıvamda pişince, istenirse porsiyonluk istenirse bütün olacak şekilde yağlı kağıda sarılarak 190 derecede pişrilir.Yanında kuskus pilavı ile servis yapılır.
cok harıka bır yemek
YanıtlaSilçok güzel br yemeğe benziyor eşim çok tavuk yemeklerini seviyor yanlız bir şeyi anlamadım pşirme kağıdına tamamenmi sarıyoruz yani yemek hiç görünmüyor pişerken
YanıtlaSilgerçekten pişirdim yedim lezzetine diyecek yok. ama biraz fazla pişirmişim. tavuğu göremediğimiz için sanırım.
YanıtlaSiliyi günler
YanıtlaSildün oktay usta nın proğramında gördüm bu tarifi. ve oruçtum sonuna kadar bakamadım :)
cuma günü misafirlerimi iftara aldığımda bu yemeği yapacağım inş çok teşekkür ederim.
bizde yapı vercez tarif güzelmişş oktaycımm saol
YanıtlaSil