15 Eylül 2008 Pazartesi

Tavuklu Kağıt Kebabı



Malzemeler :

* 1 tavuk göğsü
* 1 soğan
* 1 kabak
* 2 acı kırmızı biber
* 1 tatlı kırmızı biber
* 2 havuç
* 10 adet mantar
* 1 çay b.bezelye
* 2 yeşil biber
* 2 domates
* tuz,karabiber
* fesleğen
* sıvıyağ

Hazırlanışı :

Tavaya ilk olarak soğan alınarak sotelenmeye alınır. Daha sonra sırasıyla küp doğranmış havuç, tavuk göğsü ve mantar eklenerek sotelenmeye devam edilir. Daha sonra içerisine doğranmış biberler ve kabaklar eklenir. Pişmesine yakın domates ve bezelye de eklenerek tuzu ve baharatı ayarlandıktan sonra pişmeye bırakılır.

Kebap yarı kıvamda pişince, istenirse porsiyonluk istenirse bütün olacak şekilde yağlı kağıda sarılarak 190 derecede pişrilir.Yanında kuskus pilavı ile servis yapılır.

5 yorum:

  1. cok harıka bır yemek

    YanıtlaSil
  2. çok güzel br yemeğe benziyor eşim çok tavuk yemeklerini seviyor yanlız bir şeyi anlamadım pşirme kağıdına tamamenmi sarıyoruz yani yemek hiç görünmüyor pişerken

    YanıtlaSil
  3. gerçekten pişirdim yedim lezzetine diyecek yok. ama biraz fazla pişirmişim. tavuğu göremediğimiz için sanırım.

    YanıtlaSil
  4. emsal kaşıkçı2 Eylül 2009 15:53

    iyi günler
    dün oktay usta nın proğramında gördüm bu tarifi. ve oruçtum sonuna kadar bakamadım :)
    cuma günü misafirlerimi iftara aldığımda bu yemeği yapacağım inş çok teşekkür ederim.

    YanıtlaSil
  5. bizde yapı vercez tarif güzelmişş oktaycımm saol

    YanıtlaSil

Yorum eklemekte zorlananlar için
Yorumlama biçimi: ANONİM seçeneğini seçin