15 Eylül 2008 Pazartesi

Ramazan Pidesi



Malzemeler :

* 5 su b. un
* 1 çorba k. toz şeker
* 1 tatlı k. tuz
* 1 çorba k. tereyağı
* 1,5 çorba k. kuru maya
* 1 su b. süt
* alabildiği kadar su
* kepek

Üzeri için:
1 yumurta
susam
Hazırlanışı :

Karıştırma kabına 5 su bardağı unu alın.Unun ortasına kuru maya,toz şeker,tereyağı,1 su bardağ süt ilave edin.İlk olarak mayayı eritin.Daha sonra unu yoğurarak bir hamur elde edin.Hamurun mayalanması için bekletin.Tezgaha kepeği serpin.

Hamuru kepeğin üzerine alın.Pidenin altı kepek ile kaplandıktan sonra fırın tepsisine yerleştirin.Pidenin üzerine yumurta sürün.Üzerine susam serpin.Pidenin üstünü tırnak şekli verin.Pideyi önceden ısıtılmış olan 180 derecelik fırında pişirin.

6 yorum:

  1. senin hakkini nasil ödeyecez oktay ustam allah razi olsun ne diyim

    YanıtlaSil
  2. yaa kepek koymadan bir ramazan pidesinin tarifi yokmu

    YanıtlaSil
  3. walla yeşil elmaya bugün ablamla birlikte baktım ramazan pidesi yaptılar we çok beğendim hemen ablam yaptı we iftara yetiştirdi çok güzel olmuştu bence herkes yapmalı teşekkürler oktay usta...

    YanıtlaSil
  4. oktay usta bende yurtdinda ascikil ögrendim ama senin gibi asci görmedim temiz titiz asci yemeklerin ve tatlilarin hepside süper senin büyük bir hayraninim oktay usta

    YanıtlaSil
  5. Cok güzel görünüyor

    YanıtlaSil
  6. Oktay ustam sizin yaptiginiz hersey mukenbel ben daha oncede pide yapimini izlemistim ama yapmamistim bugun denicem peki kepek yerine evde kepek ekmegi var onu un haline getirses olmazmi acaba?

    YanıtlaSil

Yorum eklemekte zorlananlar için
Yorumlama biçimi: ANONİM seçeneğini seçin