15 Eylül 2008 Pazartesi

Elbasan Tava



Malzemeler :

* 500 gr. kuzu gerdan
* 2 yumurta
* 1 su b.yoğurt
* 1 su b.un
* et suyu
* tuz
* karabiber
* kekik

Hazırlanışı :

Haşlanmış 500 gr. kuzu gerdanının eti didiklenerek fırın kabının altına yayılır.Eğer etin kuru olacağını düşünüyorsanız, et suyu ilebiraz yumuşatabilirisiniz. Üzeri için karıştırma kabında yumurta, un tuz, karabiber ve kekik karıştırılır. Daha sonra alabildiği kadar tavuk suyu eklenerek karıştırılır. Bu karışım gerdan etinin üzerine gezdirilir. Fırına verilerek üzeri kızarana kadar pişirilir.

2 yorum:

  1. Burda tavuk suyu yerine Etsuyu koyabilirmiyiz?tşk.

    YanıtlaSil
  2. Koyulabilir tabi..Tuz oranına dikkat ama...

    YanıtlaSil

Yorum eklemekte zorlananlar için
Yorumlama biçimi: ANONİM seçeneğini seçin