.jpg)
Malzemeler:
7 çorba k. irmik
1 su b.toz şeker
5 su b.süt
2 damla sakızı
1 kase kayısı
Sosu için:
yarım kg. kayısı
1 su b. tozşeker
2 çorba k. mısır nişastası
Hazırlanışı:
Tencereye 7 çorba kaşığı irmiği,1 su bardağı toz şekeri,5 su bardağı sütü,damla sakızını ilave edip pişirin.Kaynadıktan üzerine küp kesilmiş olan 1 kase kayısıyı ekleyip ocağın altını kapatıp soğumaya bırakın.Soğuduktan sonra çembere aktarın.Sosu için yarım kg.kayısıyı parçalayıcıdan geçirip püre kıvamına getirin.
Tencereye kayısı püresini,1 sau bardağı toz şekeri mısır nişastasını ve bir miktar su ilave edip ocakta pişirin.Çemberdeki irmikli karışımın üzerine kayısı sosunu döküp soğtun.Soğuk olarak servis edin.
merhaba
YanıtlaSilben eskısehırden jale bolat
sevgılı oktay usta ben bu kayıslı ırmık tatlısını gecen sene vermıstınız tvde,
vede bende yaptım cok guzel oluyor herkeze tavsıye ederım sızınde ellerınıze saglık sızınkı de cok guzel gorunuyor
eskısehırden
jale bolat
ben eskısehırden jale bolat
YanıtlaSilkayıslı ırmık tatlısını denedım vede cok guzel oluyor oktay usta ellerınıze saglık herkeze tavsıye edeıyorum yapsınlar
çok güzel ama tv de çıkmıştı tarifler aynı değil kafam karıştı şimdi
YanıtlaSil