15 Haziran 2008 Pazar

Kavunlu Sütlaç


Malzemeler:
1 su b. pirinç
1 çorba k. salep
5 su b. süt
1 kavun
1 su b. tozşeker

Hazırlanışı:
Tencerye 1 su bardağı pirinci alın.Üzerine sıcak su ilave edip pirinci haşlayın.Pirinç haşlandıktan sonra üzerine 5 su bardağı sütü alıp birklikte kaynatın.Üzerine 1 su bardağı toz şeker ve 1 çorba kaşığı salep ilave edin. 1 adet kavunun kabuklarını soyun.Yarısını parçalayıcıdan geçirin.Parçalayıcıdan geçirdiğiniz kavunun püresini yada suyunu tencereye ilave edin.Ocağın altını kapatın.Kaselere boşaltın.Kaselerin üzerine küp kesilmiş olan kavunları ekleyin.Kavunların üzerine karpuz koyup servis edin

1 yorum:

Yorum eklemekte zorlananlar için
Yorumlama biçimi: ANONİM seçeneğini seçin