16 Haziran 2008 Pazartesi

Çilekli Lokma


Malzemeler:
3 su b. un
1 çorba kç kuru maya
1 su b. süt, su karışımı
100 gr. margarin
1 yumurta
1 çorba k. toz şeker
1 fiske tuz

Çilek sosu için:
Yarım kg. çilek
2 su b. toz şeker
1 tatlı k. vanilya
1 su b. su

Hazırlanışı:
Karıştırma kabına 3 su bardağı unu alın.Üzerine kuru mayayı ekleyin.1 su bardağı süt vu su karışımı ,toz şeker
tuz ve ılık su ekleyin.Hamur karıştırın.Hamur yumuşak kıvamda olmalıdır.Hamurun üzerine streç film kapatıp
5 dakika mayalanmasını sağlayın.Daha sonra üzerine 1oo gr margarin,1 adet yumurta , ilave edip yoğurun.Hamur yumuşak kıvamda olamlıdır.

Hamuru biraz daha mayalandırın.Hamurdan tatlı kaşığı yardımıyla kopartıp tavadaki kızdırılmış sıvıyağda lokmaları kızartın.Çilek sosu için ise çilekler parçalayıcıda püre haline getirin.Çilek püresini tencerey alın.Üzerine toz şeker,vanilya ve su ialve ederek pişirin.Lokmaların üzerine çilek sosunu dökerek servis edin.

3 yorum:

  1. bi harika bayıldım.acaba sizden birşey istesem çokmu olmuş olurum.
    oktay usta yemek kitabından birtanede bana gönderseniz olurmu.lütfen

    YanıtlaSil
  2. YAZIM HATALARI OLMAMALI SİTENİN NASIL ÖZENSİZ HAZIRLANDIĞINI BELGELER NİTELİKTE TEŞEKKÜR EDERİM.

    YanıtlaSil
  3. Yorumumu kontrol edeceğinize kendi yazınızın hatalarını kontrol etmelisiniz hangi devirde yaşıyoruz okuma yazma bilmeyen kaldımı sanal alemde.

    YanıtlaSil

Yorum eklemekte zorlananlar için
Yorumlama biçimi: ANONİM seçeneğini seçin