
1 yumurta
yarım p. kabartma tozu
1 çay b. sıvıyağ
1 çay b. süt
1 fiske tuz
alabildiği kadar un
iç harcı için:
1 su b. iri çekilmiş ceviz
şerbeti için:
3,5 su b. su
3,5 su b. tozşeker
yarım limon suyu
HAZIRLANIŞI:İlk olarak karıştırma kabına süt, yağ ve yumurta alınarak çırpılır.
daha sonra azar azar un ilave edilir.bu arad şerbeti de hazırlanır.
başka bir kapta kabartma tozu ve limon suyu karıştırılarak hamura
ilave edilerek yoğrulur.hazırlanan hamur 10 - 12 bezeye bölünür.
bezeler tabak büyüklüğünde açılarak istenirse 6'şar 6'şar istenirse
tamamı aralarına nişasta serpilerek üst üste konur. daha sonra
hamur tepsi büyüklüğünde açılır.açılan hamur sıkıca sarılır.rolu
haline getirilen hamur yarım saat buzdolabında bekletilir.
hamur daha sonra1' er paramak arayla kesilir.kesilen hamur yan
yatırılarak çay tabağı büyüklüğünde açılır.içine ceviz konularak
kapatılır.yağlanmış tepsiye dizlir. üzerine eritilmiştereyağı sürülerek
önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında pişirilir.pişen tatlı fırından
çıkarılarak tatlı sıcak şerbet soğuk olacak şekilde şerbeti verilir
yarım p. kabartma tozu
1 çay b. sıvıyağ
1 çay b. süt
1 fiske tuz
alabildiği kadar un
iç harcı için:
1 su b. iri çekilmiş ceviz
şerbeti için:
3,5 su b. su
3,5 su b. tozşeker
yarım limon suyu
HAZIRLANIŞI:İlk olarak karıştırma kabına süt, yağ ve yumurta alınarak çırpılır.
daha sonra azar azar un ilave edilir.bu arad şerbeti de hazırlanır.
başka bir kapta kabartma tozu ve limon suyu karıştırılarak hamura
ilave edilerek yoğrulur.hazırlanan hamur 10 - 12 bezeye bölünür.
bezeler tabak büyüklüğünde açılarak istenirse 6'şar 6'şar istenirse
tamamı aralarına nişasta serpilerek üst üste konur. daha sonra
hamur tepsi büyüklüğünde açılır.açılan hamur sıkıca sarılır.rolu
haline getirilen hamur yarım saat buzdolabında bekletilir.
hamur daha sonra1' er paramak arayla kesilir.kesilen hamur yan
yatırılarak çay tabağı büyüklüğünde açılır.içine ceviz konularak
kapatılır.yağlanmış tepsiye dizlir. üzerine eritilmiştereyağı sürülerek
önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında pişirilir.pişen tatlı fırından
çıkarılarak tatlı sıcak şerbet soğuk olacak şekilde şerbeti verilir
ellerinize sağlık çok güzel bir tarif arkadaşımda yemiş çok beğenmiştim burada görünce bayrama yapayım dedim ancak anlamadığım birşey var malzemeler kısmında yaşmaya yazıyor yapımında kabartma tozu var her ikisinidemi kullanacağız.
YanıtlaSilMelda,
YanıtlaSilBen ablamda yedim harikaydi yapilisinda yarim paket yas maya varmis kabartma tozu filan yok diyo ablam.
eve geldimde bende yaptim harika oldu resimdekinden bile guzel oldu hihihi
cok güzel ve hafif bir tatlı herkes denesin
YanıtlaSilya oktay usta yemeklerin o kadar harika,güzel ve lezzetli görünüyorki..eminim göründükleri gibi lezzetlide..bunda hic süpem yok.....ben yemek yapmayi cok seviyorum...ama sizin kadar güzel yapamiyorum...bakarsin bir gün türkiye geldigimde yesil elmaya katilirim...daha sayenizde ögrenmem gereken cok seyler var......tek kelimeyle harikasin oktaycimmmm..devamin basarisi...berlinden selamlar:)
YanıtlaSilkabartma tozumu yaş mayamı? karışıklık var
YanıtlaSiloktay usta yaptığın yemekler çok güzel
YanıtlaSilii hersey gzlde yalnız malzemelerin içinde yaş maya var fakat tarifinde ne zaman nerde kullanılacağı yazılmamış ne iş unutuldumu yoksa
YanıtlaSilbiz görümcemle bu tatlıyı düğün için yaptık ama maya deilde kabartma tozu kullandık üztünede margarin.çok harika olmuştu herkes cok begenmıstı:)kabartma tozuda oluyop yanii
YanıtlaSilMerhabalar tatlı süper lezzetli.Önce mayalı diye teredüt etmiştim pişirmek için,hatta baklava hamurundan hazırladım.sonra denemek için mayalı olarak hazırlayıp pişirdim,korktuğum gibi çıkmadı çok lezzetli oldu ellerine sağlık oktay usta,paylaşım için teşekkür ederim.mutfak penceresi.com.
YanıtlaSilacaba midye tatlisi'nin serbeti kac dakika isinmali? lutfen diyebilirmisiniz
YanıtlaSilçok güzell gözüküyo acaba tatlının hamuru ne kadar yumuşaklıkta olucak aydınlatırsanız sevinirim tşk..
YanıtlaSiltarifte yaş maya var yapılışında ise kabartma tozu ile limon karıtırılır deniyor hangisi olacak anlamadım? cevap bekliyorum
YanıtlaSil