
1 bağ ıspanak
2 kuru soğan
250 gr kıyma
sıvıyağ
tuz,karabiber
sosu için:
1 yumurta
2 çorba k. un
2 su b. süt
1 çay b. kaşar peynir rendesi
tuz,karabiber,muskat
HAZIRLANIŞI:
Öncelikle tavaya sıvıyağ ve kıyma alınır.daha sonra soğanlar yemeklik
doğranarakkıymaya eklenir.diğer taraftan ıspanaklar doğranır.
sotelenen kıyma ve soğana ilave edilir.tuzu ve karabiberi ayarlanarak
biraz pişirilir. bu arada beşamel sos hazırlanır.tencereye sıvıyağ ve un alınarak
kavrulur.sütü ve yumurta sarısı eklenip tuz, karabiber, muskat ilave edilerek
pişirilir.diğer taraftan sotelenmil ıspanaklar fırın kabına alınır. üzerine sosu
dökülür. kaşar peyniri rendesi ile kaplanark 180 derecede pişirilir.
cok guzel tarıflerınız var oktay usta elınıze saglık begenerek sızı dınlıyorum televızyonda basarılarınızın devamını dılerım döndü altundal
YanıtlaSilyemek tariflerizi çok beğeniyorum her kesime hitap ediyor.programınıza ve size başarılar dilerim
YanıtlaSilSaliha GENCAN
bunu kesin denemem lazim tam ispanak hastasiyim ben ya:)
YanıtlaSiltarifleriniz icin tsk ellerinze saglik:)